RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk bronse i EM

Foto: Johansen, Erik/Scanpix
Sist oppdatert:
Og Lavrans Solli satte ny nordisk rekord samme dag.

Svømmeren Lavrans Solli forbedret den norske rekorden på 50 meter rygg fire ganger i kortbane-EM fredag. I finalen satte han også nordisk rekord.

20-åringen endte som nummer fire i finalen på tiden 23,51. Solli forbedret den nordiske rekorden på distansen med 0,29 sekund.

Franske Jeremy Stravius vant finalen med en tid som var 0,23 sekunder bedre enn Sollis.

Bergens-svømmeren gjorde det dermed stadig bedre gjennom hele fredagen. Han startet med å sette norsk rekord med 24,07 i forsøket, mens han på 1. etappe i mixed stafett forbedret den til 23,89. Den gamle rekorden fra EM i fjor var på 24,52.

Norsk bronse
I semifinalen svømte Solli inn til fjerdeplass på tiden 23,57. Han var 0,20 sekund bak Stravius.

Solli tok seg ikke videre fra kvalifiseringen på 100 meter rygg i sommerens London-OL. I 2010 sikret han bronsemedaljen i ungdoms-OL.

Solli bidro også fredag til norsk bronse på mixed stafett i 4 x 50 meter medley. Norge endte 1,36 sekunder bak vinneren Frankrike. Aleksander Hetland, Monica Johannessen og Cecilie Johannessen var også med på laget.

Sistnevnte endte sist i finalen på 100 meter fri. Johannessen var 1,54 sekunder bak Veronika Popova fra Russland, som svømte inn til vinnertiden 52,86.

- Tar ansvar
Landslagssjef Peter Løvberg er fornøyd med de norske prestasjonene så langt i kortbane-EM.

- Svømmerne fortsetter å vise en internasjonal prestasjonskultur. Vi har vært veldig opptatt av å prøve å videreføre den kulturen Alexander Dale Oen var et lokomotiv for. Nå er det andre svømmere som står fram og tar ansvar, sa Løvberg etter dag to i franske Chartres.

Lørdag skal Hetland prøve seg på 50 meter bryst. Det er der Norges antatt største medaljemulighet ligger. I tillegg skal Solli svømme 100 meter rygg, mens Monica Johannessen skal ut på 100 meter butterfly. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere