Gå til sidens hovedinnhold

Norsk dobbeltseier på sprinten i Falun

Dobbelt norsk på sprinten i Falun.

Det ble norsk jubel på sprinten i Falun. Pål Golberg vant foran Erik Valnes.

Det var duket for spenning på sprinten i Falun lørdag. Finaleheatet bestod av femti prosent norsk deltakelse da trioen Pål Golberg, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl alle tok seg videre fra sine semifinaler. Golberg og Valnes var sterke i prologen, men fikk det tøffere når det hele skulle avgjøres i semifinalene senere på dagen.

Aleksandr Bolsjunov og Federico Pellegrino viste begge styrke, men kunne ikke gjøre noe med de to nordmennene da det hele skulle avgjøres i finalen.

- Han går ut litt som Petter Northug gjorde i 2015, Jann Post om Valnes da nordmennene satte inn sine krefter mot slutten av løpet.

NRK-kommentatoren sammenlignet sprinteren med den norske skilegenden, men han kunne ikke gjøre noe med lagkompisen Golberg.

De to nordmennene spurtet opp den siste bakken i ren Northug-stil og fikk maksimalt utbytte av gode ski på slutten av løpet.

- Han har kjempeski Golberg. Det er plutselig dobbelt norsk, utbrøt Post.

NRK-kommentatoren påpekte at med Johannes Høsflot Klæbo ute med skade, var det endelig Golberg sin tur til å ta seieren. Det var Golbergs første seier på over tre år.

- Selv uten Klæbo står Golberg og Valnes frem. De står frem på sitt aller ypperste i finalen. Endelig lyktes det for Pål Golberg. Han var nærmest Klæbo i prøve-VM, han var nærmest Klæbo i Ruka, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Seieren var Golbergs første verdenscupseier siden november 2016.

Bolsjunov ledet mesteparten av løpet, men da oppløpet nærmet seg kom både Golberg og Valnes opp forbi han og sikret dobbelt norsk på sprinten i Falun.

Håvard Solås Taugbøl endte på 5.-plass i finalen.

Tre nordmenn i finalen

Den norske trioen Golberg, Valnes, Solås Taugbøl gikk videre til finalen på sprinten i Falun. Verdenscupleder Bolsjunov var suveren i sitt semifinaleheat. Sammen med italieneren Pellegrino var duoen for sterk for Golberg og Valnes som fulgte på de neste plassene.

Nordmennene gikk videre til finalen på tid som «lucky losers».

Håvard Solås Taugbøl var klart sterkest i sin semifinale. Han fikk med seg svenske Teodor Peterson til finalen på hjemmebane i Falun

Sterk prolog

Valnes gikk inn til bestetid på sprintprologen. Han var raskest av samtlige og fikk med seg seks andre nordmenn videre til finaleheatene.

Golberg var nest raskest i prologen.

Solås Taugbøl (9), Fredrik Riseth (11), Eirik Brandsdal (12), Gjøran Tefre (23) og Pål Trøan Aune (27) kvalifiserte seg også til utslagsrundene.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken