*Nettavisen* Sport.

Norsk duo forlenget med dansk håndballmester

 

Marit Malm Frafjord har forlenget sin kontrakt med Esbjerg til sommeren 2021. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix via AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Marit Malm Frafjord (33) forlenger karrieren med ytterligere ett år til sommeren 2021. Også Kristine Breistøl (26) har skrevet ny kontrakt med Esbjerg.

Frafjord la i utgangspunktet opp i mai i fjor, men på julaften kunne Esbjerg fortelle at de hadde sikret en halvårskontrakt med den norske linjespilleren.

Et snaut år etter holder hun fortsatt koken, og nå har hun forlenget sin avtale med den regjerende danske mesteren til ut 2020/21-sesongen. Frafjord fyller 34 år kommende mandag.

– Alle brikker i det puslespillet som utgjør troppen vår, er viktige. Men noen er vanskelige å erstatte, og én av dem er Frafjord. Både som menneske og som en ekstraordinært god forsvarsspiller utstråler hun ro og trygghet. Hun roper ikke høyt, men er en riktig god leder, sier hovedtrener Jesper Jensen.

Torsdag kom også beskjeden om at Kristine Breistøl har forlenget sin kontrakt med klubben. 26-åringen, som er reserve til Norges VM-tropp, har knyttet seg til Esbjerg til sommeren 2022.

– Kristine har gjennomgått en kjempeutvikling i Team Esbjerg, både når det gjelder mental styrke og teknikken. Hun har fått et internasjonalt snitt over spillet sitt, noe vi så blant annet i bortekampen i Champions League mot Bucuresti, der hun scoret sju rene mål, sier Jensen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.