*Nettavisen* Sport.

Norsk duo til EM-finale

Foto: Maja Suslin (Scanpix)

Ypper seg i Debrecen.

24.05.12 19:09

Ingvild Snildal (23) på 100 meter butterfly og Sara Nordenstam på 200 meter bryst er begge klar for fredagens finaler i EM svømming langbane.

Asker-svømmeren Snildal noterte 58,41 i kvalifiseringen tidligere torsdag, og hun var da 0,1 sekund bak italienske Ilaria Bianchi.

Snildal tok bronsen på den halve distansen tidligere i mesterskapet, men har store ambisjoner om edlere metall denne gang. Det viste hun med bestetid 58,07 i semifinalen. Det var hennes beste tid i en tekstildrakt noen gang. Fra før hadde hun 58,32 som pers i den typen drakt. Italienske Ilaria Bianchi ble disket i semifinalen.

Ingvild Snildal er allerede klar for OL.

Nest raskest var svenske Martina Granström med tiden 58,39. Tredje beste tid hadde greske Kristel Vourna med 58,79.

Også Sara Nordenstam er klar for semifinale. Hun vant sitt heat med tiden 2,27,91. Det var et godt stykke ned fra 2.29.22 i kvalifiseringen da hun var fjerde best. Nordenstam var bare 1,05 sekunder bak OL-kravet. Det kan hun klare med et topp løp i finalen fredag. I den andre semifinalen var russiske Irina Novikova klart best med tiden 2.26,39. Det var på de siste 50 meterne at hun var mye bedre enn Nordenstam. Svenske Jolina Höstman var nest best i det andre heatet. Hun var to hundredeler raskere enn Nordenstam som konkurrerer for Lambertseter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.