*Nettavisen* Sport.

Norsk EM-gull i paradressurridning ved Dokkan

Jens-Lasse Dokkan (til h.) vant EM-gull i paradressurridning onsdag. Her møter han prinsesse Märtha Louise i forbindelse med en utgave av Oslo Horse Show. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Jens-Lasse Dokkan (til h.) vant EM-gull i paradressurridning onsdag. Her møter han prinsesse Märtha Louise i forbindelse med en utgave av Oslo Horse Show. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Jens-Lasse Dokkan og hesten Aladdin sikret norsk EM-gull i paradressurridning under mesterskapet i Rotterdam onsdag.

Dokkan fikk akkurat samme poengsum som italienske Sara Morganti på Royal Delight, men gikk foran som følge av høyere uttelling i kunstnerisk inntrykk blant fem dommerne.

Dokkan og Aladdin var femte startende av de 17 ekvipasjene i paradressurridning grad 1, mens Morganti/Royal Delight var tredje sist.

Rihards Snikus fra Latvia på King of the Dance tok bronsen.

Så langt i EM er det blitt gull til Tyskland (foran Nederland og Sverige) i dressurridning for lag, mens det ble østerriksk seier ved Pepo Puch i paradressurridning grad 2 og dansk seier ved Tobias Thorning Jørgensen i paradressurridning grad 3.

Dokkan var ikke eneste norske utøver i aksjon i Rotterdam onsdag. Da ble også EM i sprangridning innledet. Peder Fredricson fra Sverige var best i den første runden, mens de norske endte et stykke ned på lista.

Johan-Sebastian Gulliksen på Exit of Ice Z ble nummer 38, Hege C. Tidemandsen på Carvis 48, Pål Flam på Skjerabergs Larkin 55 og Geir Gulliksen på Gin Chin van het Lindenhof nummer 58.

Tyskland leder lagkonkurransen, mens Norge er på 13.-plass.

Det var 70 ekvipasjer med i sprangridning, som fortsetter helt til den individuelle vinneren er kåret søndag. Lagkonkurransen avsluttes fredag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.