Norsk fiasko - svensk protest

Foto: AFP/Scanpix

En arrangørtabbe kostet dyrt for Charlotte Kalla.

07.03.09 20:08

Mens Petter Northug og Ola Vigen Hattestad gjorde opp om førsteplassen i herrens renn, sto de norske damene med topplua i hånda under sprinten i finske Lahti lørdag. Best ble ungjenta Marthe Kristoffersen på en 8.-plass.

Men til tross for den slette norske innsatsen, manglet det likevel ikke på dramatikk i de finske skoger. Det var det først og fremst en arrangørtabbe som sørget for, og ofret var våre gode naboer i øst, Sverige.

Trynet i starten
Charlotte Kalla var eneste svenske jente i semifinalen, men i starten falt hun over en startgrind som ikke åpnet seg i tide. Hun måtte dermed bruke hele løpet på å hente igjen resten av feltet - et umulig oppdrag.

Svenskene protesterte og etter et møte kom juryen fram til at Kalla likevel skulle få gå finalen. Hun startet bakerst, og lå lenge som nummer sju, men klarte til slutt å gå seg opp til en hederlig femteplass.

Slovenske Petra Majdic vant løpet, mens italienske Arianna Follis ble nummer to. Hjemmefavoritten Pirjo Muranen måtte ta til takke med tredjeplassen.

Heftig krangel
Men også blant de beste var det dramatikk å spore.

Majdic skal nemlig ha vært i heftig krangel med Pirjo Muranen etter målgang. Trolig fordi den slovenske jenta snek seg foran henne på vei ut på oppløpet.

- Det samme skjedde med meg i fjor, påpekte Majdic – som har vært suveren i sprintøvelsene denne sesongen.

Men sprint er som kjent ingen gentlemanssport, og selv om Majdic nok sikret seg en liten fordel i forhold til Muranen inn på oppløpet med måten hun kjørte på i siste sving, så ble resultatet stående.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.