RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk fiasko - USA til topps

Sist oppdatert:
Kombinasjonen ble en norsk nedtur. Både Aksel Lund Svindal og Lasse Kjus kjørte ut. Amerikanske Ted Ligety gikk til topps.

Det ble amerikansk triumf i den alpine kombinasjonskonkurransen. Ikke ved favoritten Bode Miller - men derimot ved overaskelsesmannen Ted Ligety. Slalåmspesialisten lå helt nede på en 32. plass etter utfordelen, over tre sekunder bak landsmannen Miller.

Men 21-åringen leverte to gnistrende slalåmomganger, og da rivaler som Bode Miller, Benjamin Raich og vår egen Aksel Lund Svindal kjørte ut, lå veien til OL-gull åpen.

Kroaten Ivica Kostelic kjørte ned til sølv, mens Rainer Schönfelder ble nummer tre.

Aksel Lund Svindal lå på en fin fjerdeplass etter utforen, og åpnet bra i slalåmdelen. Den norske kometen ga ikke bort så alt for mye til de beste øverst i slalåmløypen, men like etter mellomtid havnet han på innerski og forsvant ut i geografien.

Samme skjebne led Lasse Kjus, som var nummer seks etter utforen.

Kjetil Jansrud tapte for mye i sitt utforrenn til å kunne kjempe om en plass på pallen. Han kjørte imidlertid brukbart i slalåmdelen, og endte til slutt på 10. plass.

Regjerende mester, Kjetil André Aamodt, måtte kaste inn håndkleet før start tirsdag på grunn av kneskaden sin.

NB! Tidene under er totaltid for utfor og 2. slalåmomgang.

Se her for tidene fra utforen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere