Gå til sidens hovedinnhold

Norsk fiasko i hoppuka

Norges dårligste hoppuke under Mika Kojonkoski. Østerrike dominerte totalt.

Hoppuka ble en fiasko for de norske hopperne.

I det fjerde og siste rennet ble Anders Jacobsen Norges beste på en 10. plass. Det var også plasseringen Jacobsen fikk sammenlagt, som beste nordmann.

10. plassen i sammendraget er det dårligste Norge har prestert siden Mika Kojonkoski overtok som landslagstrener i 2002.

For en annen nasjon ble situasjonen stikk motsatt.

Østerrike overlegne
Hoppuka ble en gedigen suksess for det østerrikske landslaget.

De vant alle de fire hopprennene gjennom tre forskjellige hoppere, og deres hopper Andreas Kofler vant hoppuka sammenlagt.

Kofler startet selv showet ved å vinne det første rennet i Oberstdorf. Så fulgte Gregor Schlierenzauer opp med å vinne både i Garmisch-Partenkirschen og i Innsbruck.

Til slutt vant Thomas Morgenstern det fjerde og siste hoppukerennet i Bischofshofen.

Sammendraget
Morgenstern vant foran finske Janne Ahonen og sveitsiske Simon Ammann. De to sistnevnte var de eneste som kunne true østerrikerne i sammendraget, men kom til kort.

Andreas Kofler endte på 5. plass i det siste rennet, og holdt dermed unna i sammendraget. Han fikk 1027,2 poeng, og var med det 13,3 poeng foran Ahonen. Deretter fulgte østerrikere på 3., 4., 6., og 8. plass ved henholdsvis Wolfgang Loitzl, Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern og Martin Koch.

Bare Simon Ammann på femteplass og tyske Pascal Bodmer på syvendeplass skilte de fire.

Ny, norsk nedtur
De norske hopperne klarte ikke å kapre en eneste pallplass i løpet av de fire rennene i hoppuka.

Onsdag kunne Bjørn Einar Romøren hatt en svært godt utgangspunkt foran finaleomgangen, men han falt etter å ha landet på 133 meter.

- Skoa røyk, så da var det ikke lett å holde seg på bena. Det var sykt dritt, sier Romøren til NRK etter rennet.

Han forteller at det ikke var gammelt utstyr han hoppet med, men at det kom en revne i hele yttersiden av skoen. Romøren ville ligget rundt en tredjeplass om han hadde holdt seg på bena.

I andre omgang måtte han bruke reserveskoene, og da slo han av 5,5 meter.

- Det var en helt annen feeling. Skoene bøyde seg annerledes, og det ble noe helt annet i sittestillingen og i lufta, sier Romøren.

Han endte tilslutt på en 14. plass i rennet og 17. plass totalt.

Øvrige nordmenn
Tom Hilde kom på 27. plass i rennet og 43. plass totalt.

Verken Roar Ljøkelsøy eller Johan Remen Evensen fikk hoppe finaleomgangen. De plasserte seg på 23. og 16. plass i sammendraget.

Kenneth Gangnes klarte ikke tirsdagens kvalifisering. Han endte på 61. plass totalt etter å ha kun fått hoppe første omgang i det første rennet.

Her finner du sammenlagtresultatene.

Nettavisen fulgte rennet direkte:

8099

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her