*Nettavisen* Sport.

Norsk fiasko i poker-VM

Foto: www.betsson.com

Ingen nordmenn i nærheten av førstepremien på nesten 50 millioner i Las Vegas.

Både Henning Granstad og Sigurd Eskeland ledet hovedturneringen i World Series of Poker (WSOP) en stund denne uka, men nå er begge slått ut.

Også Dag Martin Mikkelsen kjempet en stund i toppen - og lå svært godt an i kampen om førstepremien på ufattelige 46,8 millioner kroner.

Men Mikkelsen røk ut med et kongepar mot essepar etter at hans sjetongstakk hadde fått seg flere alvorlige smeller. 22-åringen fra Stavanger endte på 281. plass.

Han fikk 175.000 kroner for innsatsen, men det er nok en mager trøst for ambisiøse Mikkelsen, som også i fjor satte sitt preg på poker-VM.

Norge har en rekke pokerspillere på høyeste internasjonale nivå. I tillegg til de som allerede er nevnt, har også Annette Obrestad (ikke gammel nok til å spille i Las Vegas), Trond Erik Eidsvig, Bjørn Erik Glenne, Johnny Lodden og Andreas Høivold vist at de kan kjempe i verdenstoppen.

Derfor er det ikke bare skuffende, men også overraskende, at det ikke er noen nordmenn igjen når VM-turneringen er nede i 200 spillere.

Totalt klarte bare sju nordmenn å spille seg til pengepremie i hovedturneringen. Sigurd Eskeland ble beste nordmann.

Flere etablerte pokerstjerner er fortsatt med i kampen om de store pengene. Allen Cunningham, Gus Hansen, Mike Matusow og Phil Hellmuth er vel de største gjenværende profilene.

Turneringen fortsetter fram til man har et finalebord på ni spillere 14. juli. Finalistene skal så møtes først 9. november, slik at den amerikanske sportskanalen ESPN kan sende finalen umiddelbart etter at den er ferdigspilt, nærmere bestemt 11. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.