Kan bli ny Strømsgodset-spiss

Etter at Jørgen Isnes tok over som trener for Strømsgodset har klubben byttet ut nærmest hele trenerteamet og signert Jostein Ekeland fra Sandnes Ulf. Fortsatt er drammenserne på jakt etter nye spillere som kan komplementere troppen.

Nettavisen får opplyst at Godset nå konkret jobber med å sikre seg Marcus Mehnert fra Ranheim. Drammenserne har lagt inn bud på 25-åringen og klubbene er i forhandlinger. Spissen scoret 12 mål på 29 kamper i Obos-ligaen forrige sesong og har kontrakt med Ranheim ut 2023. Han er selv tydelig på at han ønsker seg videre i karrieren nå.

– Ja, jeg vil bort fra Ranheim og jeg håper de vil selge. Jeg ser etter andre muligheter og er klar for et nytt steg. Det har vært bud i begge de siste vinduene og jeg håper klubben er samarbeidsvillige nå, sier Mehnert selv til Nettavisen uten å bekrefte at han er på vei til Strømsgodset på det nåværende tidspunkt.

Klubbene er ventet å fortsette dialogen de nærmeste dagene for å se om de kan komme til enighet om en overgang for spissen.

Strømsgodset er også på vei til å selge Johan Hove. Lokalavisen Drammens Tidende melder at midtbanespilleren kommer til å signere for Groningen i Nederland.

Stabæk-bud på forsvarsspiller

23 år gamle Fredrik Kristensen Dahl har vært en sentral brikke for KFUM Oslo i Obos-ligaen de tre siste sesongene. Sørlendingen som kan bekle både en venstreback- og en venstre midtstopperrolle har nå konkret interesse på seg fra Eliteserien.

Etter det Nettavisen erfarer har Stabæk lagt inn bud på Kristensen Dahl i et håp om å sikre seg forsvarsspilleren før comebacket i Eliteserien. Nadderud-klubben har forsøkt å komme til enighet med KFUM Oslo om å få til en overgang, men Obos-ligaklubben krever godt betalt for spilleren med litt under ett år igjen av kontrakten.

Nylig solgte også KFUM midtstopper Aaron Kiil Olsen til Vålerenga.

Stabæk jobber også videre med flere spillere og håper å komme til enighet med spillere lenger fram på banen i løpet av den nærmeste tiden. Jonatan Lucca (28) var på prøvespill i Stabæk før jul og midtbanespilleren med en fortid i en rekke portugisiske, brasilianske og asiatiske klubber – i tillegg til Roma, er i prinsipp enig med Stabæk om en kontrakt. Per nå gjenstår det noen detaljer før Lucca kan signere for klubben.

I tillegg er den danske spissen Kasper Høgh på vei til Stabæk på en låneavtale, noe danske BT meldte først mandag morgen. Nettavisen er kjent med de samme opplysningene og at spissen er ventet til Norge for å se på forholdene før han tar en endelig avgjørelse.

Også den svenske høyrebacken Arash Motaraghebjafarpour er denne uken ventet å komme på et treningsopphold på Nadderud, etter det Nettavisen forstår. 19-åringen tilhører Dalkurd som rykket ned fra Superettan i Sverige i fjor. Han har flere u-landskamper for de blå-gule.


Vålerenga jakter videre på forsterkninger

Oslo-klubben fortsetter sin jakt på nye spillere etter at de har fått på plass Omar Bully Drammeh og Aaron Kiil Olsen fra naboklubbene Grorud og KFUM Oslo. Som Nettavisen erfarte forrige uke la Oslo-klubben inn et bud på Sandefjords Mohamed Ofkir.

Partene har vært i samtaler om en overgang og VIF håpet å signere den offensive kantspilleren, men Nettavisen får opplyst at det fortsatt er avstand og et stykke unna å komme til enighet om en avtale for spilleren som imponerte i Eliteserien i 2022.

Til lokalavisen SB bekrefter Sandefjord budet og at de har avslått dette.

Nettavisen har ikke lyktes å komme i kontakt med VIFs sportssjef Joacim Jonsson til saken, men det gjenstår nå å se om alle parter kan komme til enighet eller om Ofkir velger å være tålmodig og se etter andre alternativer som kan dukke opp.

Bodø/Glimt har brukt enorme summer: – Har endret strategien vår

Tromsø avslo første Mikkelsen-bud

For en tid tilbake kunne Nettavisen avsløre den konkrete interessen fra svenske Hammarby for Tromsøs August Mikkelsen. Stockholm-klubben har fulgt Mikkelsen i en god periode og nylig henvendte også klubben seg med et konkret bud.

Dette budet ble offisielt avslått fredag etter et møte i den sportslige ledelsen i Tromsø.

Det er likevel ventet at siste ord ikke er sagt og at klubbene vil fortsette dialogen i løpet av de nærmeste dagene for å se om de kan nærme seg hverandre.

Mikkelsen uttalte selv til lokalavisen Nordlys i helgen at han er smigret over interessen.

– Ja, de er store. Det er en bra klubb og en svær klubb. Jeg er smigret over at de har kommet på banen. Det er en meget fin klubb, med mange og fine supportere. Så er de vel i Europa også. Det er mange plusser ved den klubben. Ja, det er vel alt jeg har å si om det, sa Mikkelsen.