Den norske ligaen er ferdigspilt og de utenlandske ligaene har gått inn i en VM-pause. Nå starter for alvor arbeidet for klubbene med å konkretisere planene inn mot 2023.

Attraktive Tromsø-spillere

Det har blitt snakket mye om August Mikkelsen og Eric Kitolano sin fremtid på Alfheim den siste tiden. De to lettbeinte teknikerne har imponert og spilt på seg mye interesse denne sesongen, uten at det foreløpig har konkretisert seg.

Men det er også ytterligere en spiller som har imponert for de rød- og hvitstripete i nord i år. Warren Kamanzi kom til Tromsø fra Rosenborg før sesongen, etter et utlån til Ranheim i 2021. 22-åringen har tatt nivået i Eliteserien på strak arm som offensiv vingback/kantspiller.

I sesongen siste kamp toppet han det med et ellevilt rabona-innlegg til Mikkelsen som endte med en målgivende pasning. Kamanzis prestasjoner har gjort at den franske klubben Toulouse har vist konkret interesse.

Ligue 1-klubben har fulgt TIL-spilleren tett over en lengre periode uten at de har gått videre med interessen og presentert et bud. De vurderer nå om de skal gjøre et fremstøt. Toulouse baserer mye av sin spillerlogistikk på data og statistikk og Kamanzi scorer høyt på flere parametere som den franske klubben ser etter.

Kamanzi er denne uken med det norske U21-landslaget som spiller borte mot nettopp Frankrike. Det er ikke utenkelig at klubben vil benytte den anledningen til å se TIL-spilleren live.

Spansk klubb vurderer bud på Odds svenske landslagskeeper

Som Nettavisen tidligere har rapportert har spanske Villarreal fulgt Odd-keeper Leopold Wahlstedt i lengre tid. La Liga-klubben har vært på plass ved tre anledninger og sett keeperen i aksjon, senest mot Vålerenga på Skagerak Arena tidligere i høst.

Ifølge flere kilder tett på situasjonen vurderer klubben om de skal legge inn bud på Wahlstedt i det kommende overgangsvinduet. Villarreal har gjort et grundig arbeid i å kartlegge 23-åringen, som nok en gang ble tatt ut på det svenske landslaget til kamper i midten av november.

Stor interesse for Mannsverk

Sivert Mannsverk gjorde nok en god figur for Molde i sesongens siste seriekamp borte mot Vålerenga søndag. Interessen rundt midtbanedirigenten er stor, noe han selv bekreftet til Nettavisen etter kampen i Oslo.

– Jeg vet det var mange klubber til stede for å se meg mot Gent i Belgia (i Conference League). Da spilte jeg min dårligste kamp i Molde-drakt, så det ødela nok litt i det store bildet, sa Mannsverk til Nettavisen søndag om kampen Molde tapte 0–4.

Nettavisen har tidligere rapportert om stor interesse fra Nederland, hvor spesielt Feyenoord har 20-åringen høyt oppe på sin liste over potensielle forsterkninger.

Også klubber fra Belgia, Italia og Tyskland følger Mannsverk tett. Union Berlin er blant klubbene som har likt det de har sett av den ferske landslagsspilleren, men de er altså langt fra den eneste.

Brekalo vil bort fra Viking

Den slovenske stopperbautaen uttalte til Aftenbladet etter siste serierunde at han ønsker å komme seg videre i karrieren og ser for seg å bli solgt fra Viking den kommende vinteren.

Viking-ledelsen på sin side er klare på at de ikke har noen intensjoner om å selge David Brekalo før kommende sesong.

– Viking har ambisjoner, derfor er dette et viktig signal. Nå bestemmer klubben – helt fram til det kommer et så stort bud at han må selges, uttalte trener Morten Jensen til lokalavisen.

Avisen hevder også at Viking har vært i kontakt med Brekalos agent og informert han om klubbens holdning. Etter det Nettavisen forstår har klubbens klare standpunkt skapt en del uro hos sloveneren, som selv mener at et sted mellom 15–18 millioner kroner er en fair pris for å selge han.

Det vil med andre ord kunne oppstå steile fronter mellom Viking og Brekalo gjennom vinteren når 24-åringen nå tydelig gir uttrykk for at han ønsker seg bort. Nettavisen vet at det tidligere har vært interesse for Brekalo i Hellas, Polen, Nederland og hos klubber i MLS. Disse skal ifølge opplysningene mene at 30–40 millioner kroner er i overkant for midtstopperen.

Viking planlegger også endringer i det sportslige apparatet der de blant annet ser over speideravdelingen.

Stavanger-klubben var på tur til Island tidligere denne høsten hvor de har sett etter forsterkninger til troppen, blant annet så de på Jason Dadi Svanthorsson hos seriemester Breidablik. Viking har tidligere vist interesse for Sakarias Opsahl. Som tidligere rapportert har også både TIL og Viking vist interesse for Skeid-spiller Marcus Melchior.

Store endringer i Strømsgodset

Lørdag ble det klart at Bjørn Petter Ingebrigtsen og Håkon Wibe-Lund gir seg som trenere i Strømsgodset. Flere andre personer i klubbens støtteapparat er på utgående kontrakter og det er ventet at det vil bli enda flere utskiftninger rundt laget.

Også i spillertroppen kan det bli endringer. I tillegg til spillere på utgående kontrakter er det interesse for blant andre Johan Hove og Tobias Gulliksen. Sistnevnte var i høst aktuell for en overgang til Molde, men klubbene kom ikke til enighet og 19-åringen ble værende i Drammen. Det i sin tur gjorde at Godset ikke kunne gå videre med sin interesse for Skeid-talentet Jakob Napoleon Romsaas.

Nettavisen kjenner til at det nå også er konkret interesse fra Sverige på Gulliksen, der det ifølge opplysningene skal dreie seg om en Stockholms-klubb.

Flere norske aktører i Berlin

Denne uken samles klubber, sportssjefer, speidere, agenter og andre aktører i fotballen i den tyske hovedstaden Berlin i regi av «Transfer Room». Plattformen kobler sammen ulike beslutningstakere på overgangsmarkedet og foregår i hovedsak digitalt, men holder også fysiske samlinger.

14.–16. november finner en slik samling sted i Berlin hvor flere norske klubber er representert for å diskutere konkrete spillere og avtaler inn mot overgangsvinduet i januar.