Molde vil hente hjem Berget

Jo Inge Berget forlot Malmö FF etter kontrakten gikk ut ved årsskiftet. Angrepsspilleren ble ikke enig om en forlengelse med den svenske storklubben og har nå stått uten kontrakt i noen uker.

32-åringen har siden vært på jakt etter en ny klubb og et konkret alternativ er nå vende tilbake til Eliteserien. Her hjemme har Molde jobbet med å signere Berget, får Nettavisen opplyst. Den regjerende seriemesteren har presentert et tilbud til mannen med 20 landskamper for Norge og har håp om å kunne komme til enighet den rutinerte angriperen.

Berget skal ifølge opplysningene også ha tilbud fra utlandet som han vurderer. Der skal blant annet klubber i Championship i England skal ha vist interesse.

Berget spilte i Molde fra 2011 til 2014 og er nå ønsket tilbake til Aker Stadion av Erling Moe.

Det er ventet at Berget vil ta en avgjørelse om fremtiden i løpet av den nærmeste tiden.

Rossbach til Sverige

Sondre Rossbach har spilt lite i Odd de siste sesongene etter at han mistet keeperplassen til Leopold Wahlstedt. Svensken er også attraktiv for andre klubber og kan bli solgt i vinter og nylig ble det kjent at veteranen Rune Almenning Jarstein trener med Odd med sikte på en kontrakt i fremtiden.

Det har gjort at Rossbach, som var utlånt til Vålerenga i fjor høst, må se seg om etter ny klubb for å få spilletid. Tidligere i vinter var Odd og Stabæk enige om en overgang, men keeperen takket til slutt nei til tilbudet fra den nyopprykkede klubben.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Nå har dog Rossbach kommet til enighet med en ny klubb for 2023-sesongen. Etter det Nettavisen erfarer har Odd og Degerfors blitt enige om en låneavtale for 2023-sesongen.

Den svenske fotallpodkasten TuttoSvenskan meldte om lånet mandag kveld.

Keeperen skal etter planen reise til Sverige i løpet av denne uken for å gjennomføre medisinsk sjekk og sluttføre avtalen med klubben som endte som nummer 13 i Allsvenskan forrige sesong.

Kurucay til Tyskland

Hasan Kurucay hadde en god sesong for HamKam i 2022 og var klubbens kanskje beste spiller i debutsesongen i Eliteserien. Midtstopperen har vært et attraktivt navn for flere klubber og spesielt Lillestrøm skal ha vært interessert i å hente dansk-tyrkeren.

Kurucay har også hatt interesse på seg fra flere steder rundt om i verden i alt fra Tyrkia til MLS i USA. Nå nærmer han seg å signere for en ny klubb og det blir etter det Nettavisen får opplyst i Tyskland.

Kurucay er enig med 2. Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig om en kontrakt og er allerede på plass i Tyskland for å gjennomføre den medisinske testen. Om han består denne tirsdag signerer han med klubben som ligger på 14. plass på nivå to i Tyskland.

Tromsø vurderer Skeid-talent som Mikkelsen-erstatter

August Mikkelsen er kun en medisinsk test unna å bli solgt til svenske Hammarby for en overgang som er verdt rett over 20 millioner kroner. Mandag forhandlet klubbene om de siste detaljene i avtalen før Mikkelsen kunne sette kursen mot Sverige og signere for sin nye klubb.

Tromsø har i vinter solgt spillere for over 30 millioner kroner og har nå noen midler å forsterke laget med. Klubbens sportssjef sier at de skal vurdere å hente inn nye ansikter til deres profil.

– Dette er egentlig en ganske stor del av vår strategi. Vi ønsker å utvikle spillere videre her og tjene gode penger på å selge de videre. Vi ønsker også at de skal være her og gjøre det bra. Men det er ikke noe overraskende for oss at det skjer nå. Vi har planlagt det i lengre tid og prøvd å gjøre oss så sterke som mulig selv om disse salgene blir gjennomført, sier TILs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen til Nettavisen.

Nettavisen er kjent med at Tromsø tidligere har vist interesse for Markus Melchior i Skeid. Den siste tiden har de også konkretisert interesse for Jakob Napoleon Romsaas, også han Skeid-spiller. Noe som kan vanskeliggjøre en eventuell overgang er at Romsaas ble skadet i en treningskamp for Skeid i helgen.

Skadeomfanget er foreløpig uklart, men den nærmeste tiden vil vise om han blir borte fra fotballen eller om han er raskt tilbake på banen. Nettavisen får tirsdag opplyst at skaden skal være av det alvorlige slaget og at Romsaas må belage seg på et lengre avbrekk.

- Ja, han er veldig i en profil vi ser etter. Han er ung og kan ta store steg fremover, og vi tror vi kan være en riktig klubb for sånne type spillere. Nå skal det passe innenfor økonomien, men den type spillere i den kategorien er selvfølgelig kjempeinteressante for oss, sier Kræmer-Andressen.

Tre klubber interessert i KFUM-stopper

Nettavisen har tidligere rapportert om Stabæk sitt bud på Fredrik Kristensen Dahl. Den venstrefotede forsvarsspilleren er ønsket på Nadderud, men KFUM Oslo har enn så lenge ikke akseptert noe bud fra bæringene.

Den siste tiden har også HamKam og Tromsø vist konkret interesse for Dahl, der spesielt Hamar-klubben har satt krefter i spill for å få tak i 23-åringen.

Briskeby-klubben har allerede presentert sine planer spilleren og håper å lokke han til HamKam der han eventuelt vil erstatte Vetle Skjærvik som er på vei til Lillestrøm.