Rosenborg selger Hoff og vil kvitte seg med svensk spiss

Tirsdag rapporterte Romerikes Blad først om Lillestrøms interesse for Vebjørn Hoff og at Rosenborg og LSK var i dialog om en overgang. Senere rapporterte også TV 2 at Hoff var detaljer fra en overgang.

Nettavisen får opplyst at klubbene er helt overens om en overgang for den sentrale midtbanespilleren og at kun den medisinske undersøkelsen gjenstår for Hoff før han kan signere for LSK.


I tillegg til det nært forestående salget av Hoff jobber også RBK med å kvitte seg med Rasmus Wiedesheim-Paul i disse dager. Nettavisen vet at den svenske klubben Sirius har vist konkret interesse om å få til en avtale med spissen. Også flere andre klubber i Norge og Sverige følger situasjonen tett. Tidligere har Wiedesheim-Paul selv takket nei til Obos-klubber i Norge.

Går alt slik Kjetil Rekdal ønsker forlater 24-åringen Lerkendal før mars er omme.


Tromsø vil ha VIF-talent: – Vet det er en veldig fin klubb

Vålerengas 18 år gamle midtbanetalent Magnus Bech Riisnæs er ønsket av Tromsø. Fredag rapporterte kanalen FotballTV om Alfheim-klubbens konkrete interesse for Riisnæs. Tromsø ønsker å sikre seg spilleren som kun har kontrakt med Oslo-klubben ut året og et bud ble for godt over en uke siden sendt i retning i Oslo, etter det Nettavisen erfarer.

Ingen i Vålerenga-ledelsen skal ha noe ønske om å selge Riisnæs og svarfristen på budet som TIL formidlet til VIF er allerede passert.

– Jeg vet det er en veldig fin klubb der oppe som spiller fin fotball. De har en interessant spillestil, så det er ikke helt umulig det, men akkurat nå har jeg fokus på Vålerenga, uttalte Riisnæs til Nettavisen etter treningskampen mot Strømsgodset fredag forrige uke.

Unggutten sier at en avgjørelse om egen fremtid naturlig nok må bli tatt før overgangsvinduet stenger 31. mars.

– Når jeg er så gammel som jeg er så er det viktig å få spille. Det har vært litt fram og tilbake, men ingenting er spikret enda. Vi får se hva som skjer, sa Riisnæs videre om sin egen kontraktssituasjon.

Det gjenstår imidlertid å se om siste ord er sagt med tanke på en overgang for Riisnæs.

Viking kan selge Kabran

Viking sikret seg til slutt Lars-Jørgen Salvesen fra Bodø/Glimt tidligere i vinter. Spissens ankomst, i tillegg til kjøpet av australske Nick D'Agostino fra Melbourne, har gjort at Viking har åpnet for å selge svenske Kevin Kabran.

Stavanger Aftenblad meldte først tirsdag at klubben var åpen for å selge svensken og at Stabæk hadde vist interesse.

29-åringen kom til Stavanger-klubben fra Start for i overkant av to år siden og har kontrakt med Viking ut 2023-sesongen.

Angriperen startet på benken i begge cupoppgjørene mot henholdsvis Rosenborg og Bodø/Glimt. Mot førstnevnte ble han sittende på benken i samtlige 90 minutter, mens han fikk fire minutter som innbytter på Aspmyra.

Nettavisen vet at Viking og Stabæk har diskutert en avtale for Kabran og at spilleren selv skal være åpen for en overgang til Nadderud. Også et par andre klubber har vist interesse for Kabrans tjenester den seneste tiden.


Samtidig som Kabran fort kan forsvinne før overgangsvinduet stenger i slutten av mars, kan det åpne seg en mulighet for å hente tilbake en gammel kjenning til Viking. Islandske Birkir Bjarnason spilte for klubben i flere sesonger i starten av karrieren før han forsvant utenlands. 34-åringen er under kontrakt med tyrkiske Adana Demirspor fram til sommeren, men han har ikke spilt mye for klubben denne sesongen. Han jobber nå med å terminere kontrakten i klubben, får Nettavisen opplyst fra flere islandske kilder.

Bjarnason har også trent med Viking tidligere i vinter og Islands landslagssjef Arnar Þór Viðarsson uttalte seg nylig om Bjarnason til avisen Morgunblaðið, etter at han ikke ble tatt ut i landslagstroppen.

– Vi har snakket sammen. Han er i en vanskelig situasjon med klubben i Tyrkia. Han spiller lite, mye mindre enn han hadde håpet på og han forsøker å komme seg bort fra klubben, men det har tatt tid, sa treneren.

Vålerenga tester afrikanere i landslagspausen

Dag-Eilev Fagermos lag har sett alt annet enn overbevisende ut i oppkjøringen til den kommende sesongen. Med rundt tre uker igjen til seriestart i Eliteserien begynner Vålerenga å få dårlig tid med å finne formen før alvoret starter.

Denne uken er det landskamper hvor VIF har godt over et tosifret antall spillere borte på oppdrag fra yngre landslag og helt opp til a-landslaget.

Til helgen spiller laget treningskamp borte mot den svenske seriemesteren Häcken med en sterkt redusert tropp. Vålerenga har derfor benyttet anledningen til å hente inn spillere på prøvespill fra og med onsdag når laget igjen samles etter noen fridager. Etter det Nettavisen forstår er det snakk om to afrikanske spillere.

Emmanuel Tochukwu Igwe (20) fra Nigeria og Babou Seye (19) fra Senegal. Sistnevnte tilhører akademiet til Generation Foot i Dakar. Klubben har et tett samarbeid med den franske klubben FC Metz og har fostret flere store stjerner, blant dem Sadio Mané som til daglig spiller i Bayern München. Seye er primært en offensiv kantspiller.

Igwe er en sentral midtbanespiller som tidligere har spilt for den ghanesiske klubben Inter Allies og en klubb i Emiratene.