Bodø/Glimt har akseptert bud på Lars-Jørgen Salvesen fra Viking og har gitt spissen beskjed om at han kan bytte klubb denne vinteren. Kun et halvt år etter at han ble kjøpt fra Strømsgodset kan sørlendingen bli solgt, men det er foreløpig usikkert om Salvesen selv ønsker å bytte beite.

Etter det Nettavisen forstår har spissen i utgangspunktet signalisert at han ønsker å kjempe om plassen i Bodø/Glimt, til tross for at han har fått beskjed om at han per dags dato stiller bak i køen om spilletid.

Salvesen signerte en kontrakt ut 2025 på Aspmyra tidligere i år og det gjenstår nå å se om han til slutt finner ut at et klubbytte er mest hensiktsmessig eller om han takker nei til muligheten i Viking.

Les også: Nettavisen erfarer: Bodø/Glimt har akseptert bud fra Viking på Salvesen

Glimt vurderer Pemi i KBK

Parallelt med at Salvesen kan være på vei ut jobber Bodø/Glimt aktivt med å signere en ny spiss. Nettavisen vet at en spiss de har peilet seg inn på er kamerunske Faris Pemi Moumbagna fra Kristiansund.

Nettavisen får opplyst fra flere kilder tett på de to klubbene at Glimt har signalisert interesse for 22-åringen, som scoret fem mål på 14 kamper for KBK etter at han kom tilbake fra utlån i danske Sønderjyske fram til sommeren.

Foreløpig skal det ikke ha konkretisert seg med et konkret bud. Avisa Nordland meldte om interessen tirsdag.

– De kampene før han fikk en liten kjenning var han god. Han presterte godt for oss etter han kom tilbake fra lån, sier sportslig leder Eirik Hoseth i KBK til Nettavisen.

Han ønsker ikke å kommentere noe om interesse rundt spissen utover det.

Molde kan ta opp interessen for Berisha

Med David Datro Fofana på vei til Chelsea for en rekordsum må Molde se seg om etter nye offensive spillere før neste sesong.

I fjor ble daværende Viking-spiller Veton Berisha hyppig koblet til Molde, men spissen endte til slutt opp med å signere for svenske Hammarby.

I Stockholm har suksessen aldri tatt helt av. Fire mål på 14 kamper ble fasiten for 28-åringen.

Etter det Nettavisen får opplyst fra svenske kilder er Hammarby allerede åpne for å selge spissen om de mottar et tilfredsstillende bud på bordet. Berisha skal allerede ha blitt formidlet rundt i markedet som en spiller som er tilgjengelig kun et halvår etter han flyttet til Sverige.

Molde er en av klubbene som seriøst vurderer å gå for Berisha som erstatter for Fofana.

Berisha har ikke vært tilgjengelig for en kommentar til denne saken.

Kurucay-avgjørelse lar vente på seg

Hasan Kurucay imponerte stort for HamKam i 2022. Det gjorde at flere norske klubber ønsket å signere stopperen som er på utgående kontrakt.

Rosenborg viste lenge interesse, men kom aldri på banen med et konkret tilbud. LSK har presentert flere kontraktstilbud til stopperen uten å komme til enighet.

Kanarifuglene har siden gått videre med konkrete tilbud til Ruben Gabrielsen (Austin) og Vetle Skjærvik (HamKam).

Kurucay på sin side har fått øyne på seg fra MLS og kan fort være aktuell som erstatter for nettopp Gabrielsen i Austin om nordmannen vender hjem til Åråsen i løpet av den neste tiden – slik som LSK jobber med.

HamKam-bud på stopper

Hamar-klubben kan miste midtstopper Vetle Skjærvik til LSK. Klubbene har vært i forhandlinger den siste tiden og skal nærmes seg enighet selv om ikke alle detaljer er helt på plass mellom klubbene per nå.

En eventuell overgang skal også henge sammen med om HamKam klarer å lande en erstatter til stopperplassen.

Der har «Kamma» nå intensivert arbeidet med et bud på Aaron Kiil Olsen i KFUM Oslo, får Nettavisen opplyst.

Kiil Olsen fikk spilletid på U21-landslaget denne sesongen. Det skal også være klubber i utlandet som har signalisert konkret interesse for stopperen den siste tiden. HamKam har på sin side konkretisert interessen med et bud.

I Drammen er Kiil Olsens gamletreneren Jørgen Isnes også på stopperjakt til sin nye klubb Strømsgodset. Nettavisen vet at Kiil Olsen er ønsket i Godset og at drammenserne nå vurderer et konkret fremstøt.