Bodø/Glimt vil ha KFUM Oslo-juvel

Petter Nosakhare Dahl hadde en mer enn godkjent debutsesong i Obos-ligaen for KFUM Oslo forrige sesong. På totalt 28 kamper noterte han seg for seks scoringer og seks målgivende pasninger på det nest øverste nivået.

Utviklingen til 19-åringen har ikke stoppet opp gjennom vinteren og Nosakhare Dahl har vært meget god i flere treningskamper for KFUM. Så god at Bodø/Glimt har fattet konkret interesse, etter det Nettavisen erfarer.

Glimt har fulgt kantspilleren tett gjennom vinteren og vært tilstede på flere kamper, blant annet under kampen mellom KFUM og Ull/Kisa forrige fredag. Denne uken tok klubben interessen et steg videre, etter at sport manager Håvard Sakariassen satte seg på et fly til Oslo for å diskutere nettopp Nosakhare Dahl med KFUM.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar til saken fra KFUM-ledelsen. De har ikke besvart henvendelser. Sakariassen har ikke besvart henvendelser fredag.

Glimt skal etter det Nettavisen forstår vurdere et konkret fremstøt på spilleren de ser på som en potensiell erstatter for Joel Mvuka, som allerede er solgt og slutter seg til franske Lorient til sommeren. Mvuka er nær nøyaktig ett år eldre enn Dahl og kom også han fra en Obos-klubb (Åsane red.anm) da han signerte for Glimt sommeren 2021.

KFUM er allerede enig med erstatter

KFUM på sin side har allerede begynt å forberede seg på et liv etter sitt 19 år gamle stortalent som kom til klubben fra Oslo-nabo Frigg for et drøyt år siden. KFUM har allerede sikret seg Obilor Okeke fra Fredrikstad, etter det Nettavisen forstår. Han er ventet å bli presentert for klubben i løpet av kort tid. 20 år gamle Okeke er en ving som kan bli en direkte erstatter til Nosakhare Dahl om han forsvinner allerede den kommende uken.

Etter det Nettavisen forstår har Glimt vurdert om de skal komme med et bud som innebærer en overgang før overgangsvinduet stenger 31. mars, men også en avtale der de sikrer seg spilleren nå og låne han tilbake til KFUM kan være en mulighet.

Nosakhare Dahl og Mvuka er forrøvrig begge med U20-landslaget til Norge som spiller kamper i Stavanger denne uken. Torsdag scoret Mvuka i 2-2-kampen mot Italia. Nosakhare Dahl satt på benken. Også Glimt-spillerne Lasse Nordås og Fredrik Sjøvold er med i samme tropp.

Vålerenga har gitt tilbud til Ulvestad

Vålerenga fortsetter sin jakt på en sentral midtbanespiller. Listen er lang over navn klubben har forsøkt seg på denne vinteren, men fortsatt har det ikke lykkes å lande en avtale med en etablert spiller til den viktige posisjonen.

Den siste tiden har Vålerenga vært i dialog med Fredrik Ulvestad. 30-åringen har kun tre måneder igjen av kontrakten med tyrkiske Sivasspor og må eventuelt kjøpes ut av den resterende tiden.

Verken sportssjef Joacim Jonsson eller trener Dag-Eilev Fagermo har besvart Nettavisens henvendelser.

VIF har presentert et tilbud til Ulvestad, men per nå står det på om partene kan bli enige om det økonomiske. Vålerenga skal ikke være lystne på å punge ut for store store summer for en spiller som nærmer seg sluttfasen av karrieren.

Det gjenstår å se om partene kan komme til enighet med en uke igjen før overgangsvinduet stenger.