Norsk golf-sensasjon

Peter Kaensche fortsetter å imponere i golfturneringen Riu Tikida Hotels Moroccan Classic på Challenge-touren.

27.05.05 21:57

I går gikk nordmannen sin første runde på 66 slag, fem under par. I dag gjentok han bragden. Dermed ligger han i en delt ledelse med engelskmannen Marcus Higley og franskmannen Jea-Nicolas Billot etter halvspilt turnering.

I dag som i går spilte Kaensche ni hull på par, noe han supplerte med sju birdies og to bogies.

Kaensche er 25 år, fra Oslo og representerer Losby golfklubb.

Imponert trener
Hjemme i Norge sitter landslagssjef Pär Sundberg og lar seg imponere. Han nøler ikke med å karakterisere prestasjonen som det beste Kaensche har gjort noensinne.

- Det er det jo helt klart. Det er jo snakk om en stor Challenge-turnering, poengterer han overfor TV 2 Nettavisen.

Nå er han spent på hva eleven kan prestere i fortsettelsen.

- Peter har jo ofte godt gode runder. Mange ganger har sammenlagtresultatet blitt ødelagt av én dårlig runde. Det samme kan selvfølgelig skje i Marokko.

- Hvorfor skjer det?

- Det handler mye om det mentale. Peter er i en situasjon der han må prestere gode resultater for å få være med videre. Dermed får han et ekstra press på seg.

- Kan vinne
- Hva kan vi forvente resten av helgen?

- Holder han seg blant de ti beste, vil det være en meget bra prestasjon, sier landslagssjefen, som tror Peter Kaensche har kapasitet til å klare nettopp det.

- Han har helt klart kapasitet til å bli blant de ti. Han har kanskje til og med kapasitet til å vinne. Det har han vist disse to dagene, fastslår en strålende tilfreds Pär Sundberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.