RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk golf-sensasjon

Sist oppdatert:
Henrik Bjørnstad er sensasjonelt klar for USA-touren.

SE SENSASJONEN HULL FOR HULL NEDERST I MANUSET!

Henrik Bjørnstad klarte det få trodde var mulig.Han er inne på USA touren etter en nervepirrende runde der han endte på 72 slag som er banens par. Nå blir det å menge seg med Tiger Woods, Vijay Singh, Phil Mickelson og Ernie Els.

Ingen nordmenn har vært i nærheten av dette tidligere. Med ikke i nærheten menes ikke i samme landet når turneringen har gått. Henrik har med andre ord klart det få trodde var mulig i denne heksegryten. Han har holdt hodet kaldt, spilt sitt eget spill og gjort alt riktig.

Ville ikke i

Det gikk trått i dag. Birdieputtene ville ikke i og han kom ikke unna en bogey. Dermed lå han og vippet like over cut grensen den som sender 136 av verdens beste spillere ned i fortapelsen og challenge tourene, mens de som klarer det blir "the class of 06" . Rookiene som er kommet ut av verdens hardeste universitet som det kun tar seks knallharde seks-timere å fullføre.

"Cutie"

Nå er det bare å gjøre lommeboken klar til å ta i mot. Selv med middelmådig suksess kommer millionene og "cutie" som Henrik nå kalles i Statene i følge Suzann Pettersen vil være en sponsormagnet. Et godt tips er at han aldri behøver å ta i hammer og sag igjen, mannen som hoppet av og begynte som snekker for halvannet år siden.

Det ble mer jubel i Henriks treerball. Mathias Grønberg slet seg inn på siste plass med en birdie på siste hullet. Det blir norsk svensk feiring i Florida i kveld.

Andre kjente navn inne er Alex Cejka, Bill Classen, Fran Lickliter II og Bill Haas, sønn til supersenior Jay Haas.

Hull 1: Par

Et par fire hull som gikk greitt

Hull 2 : Par

Det var et par fem full og driven gikk til høyre. Han måtte slå seg ut og nådde green på tredjeslaget fire -fem meter fra hullet. Birdieputten snek seg forbi. Par. Dette er kritisk for det er på par fem hullene marginene skal hentes. Det er her de åpenbare birdie-mulighetene ligger for Henrik. Den første gikk i vasken og feltet bak spiller seg opp.

Hull 3: Par

Nok et par fire hull der driven gikk litt til høyre, men han ligger ikke verre til enn at han bør nå inn i to. Valgte å legge opp. Og satte en tremeter for par. Par. Utrolig sterkt. Både Matias Grønberg og Robert Garrigus fikk bogey. En lysning. Feltet har mistet et slag. Henrik har i øyeblikket en buffer på to slag. Han er 15 hull fra å spille på PGA touren.

Hull 4: Par

En vanskelig par tre, lang over vann og det blåser nå hatter og høy. Henrik ligger trygt i bunker med mye green å jobbe med. Up and down. Halleluja. Sinnsykt bra. Landet fire meter fra pinnen og satte putten. Men dette koster. Dette koster mental energi. Husk hva de sier: He who chases pars and dogs who chase cars wont get very far. Håper inderlig at det er feil.

Hull 5: Par

Nok et godt spilt hull. I greenkant etter to med fire-fem meter birdieputt som han slo litt løst, men tap in par. Medisin for nervene.

Hull 6: Par

Stødig som banken. Sikker par

Satte førsteslaget syv meter fra pinnen. Luktet på fuglen, men satte en sikker par.

Hull nr. 7: (En 562 yards par fem) Par

Det er her Henrik skal gjøre det. En birdie her vil gjøre det vanskeligere for hundekobbelet som peser han i helene. Det er på de ni siste hullene det meste kommer til å skje, når folk ser at deres eneste sjanse er å gå under 30. Da kastes forsiktigheten over bord. Noen lykkes, andre feiler. Henrik spiller sitt eget spill så langt og det er ikke umulig at par vil holde.

Driven var bra men misser fairway med to meter. Må legge opp og ligger 100 yards fra green. Fremdeles birdiemulighet. Han er meget bra med vispene.Innspillet til tre meter. Dette blir birdien. Banna bein.

Desverre. Misset med ti cm. Sikker par. Men denne svir.

Hull nr. 8 Par

Henrik har nå falt til 12. plass, men det betyr ingenting annet enn at han har elleve stykker foran seg i stedet for ni som han startet dagen med. Det viktige er at han fremdeles har en buffer på to slag ned til cut'en. De tredve beste er klare for spill sammen med Tiger og gutta.

Det ble en sikker par til etter en ti meters birdie putt.

Den gode nyheten er at det ble par, den dårlige at dette var det letteste av alle par fire hullene. Det kanskje vanskligste kommer nå.

Hull nr. 9 Par

Et vanskelig par fire hull. Henrik valgte å gå med jern og har et vanskelig innspill over vann. Dette er den første virkelige testen i dag og det lover ikke bra.

Et utrolig innspill til tre meter fra pinnen. Dette kan bli birdien i stedet for katastrofen.

Ballen strøk kanten. Nok en tap in for par.

Hull nr. 10 (par fem) Par

Dette var en ny mulighet for birdie. Feltet har nå beveget seg nedover og Henrik er oppe på tiendeplass igjen. Men det er fortsatt bare to ned til grensen for hvem som får spille med de største guttene. Heller ikke denne par femmen resulterte i den valiumladede birdien.

Det varte ikke lenge at Henrik var på tiende. Nå skjer tingene fort her. Folk er begynt å røre på seg og i løpert av minutter har han falt til 12. plass. Det som er verre er at det nå bare er tre spillere som trenger å sprenge seg inn på -12, så er det det som er cut'en. Henrik Bjørnstad som er -13 trenger en birdie og han trenger den raskt. Å bare få spille Nationwide Tour ville være en fryktelig nedtur etter dette. Men det er nå Q-schoool (kvalet) begynner; på de siste ni hullene av den sjette drepende runden. Henrik kan være tre timer fra USA spill på PGA touren.

Hull nr. 11 Bogey

Nei, nei, nei. Der kom det vi ikke trengte. Kom kort av green på innspillet og to puttet. Den måtte komme. Nå knyter det seg.

Henrik er falt til 17. plass med -12, men den utrolige nyheten er at cut grensen har flyttet seg ned til -10, men den kan være høyst temporær. Det kal ikke mange birdiene til fra de nærmeste så er cut-grensen oppe på -12. Dette er kun for de med de sterkeste nervene.

Hull nr 12 Par

Henrik satte en kanondrive. Innspillet fem meter fra pinnen. Miraklet? Nei, det ble med par.

Hull nr. 13 (par fire) Par

Henrik har satt en kjempedrive midt i fairway. Hva er han laget av?

I mellomtiden har det verste skjedd. Feltet tetner. Cut'en er nå på -11. Så nært har Henrik ikke vært streken før. Spørs hvordan han tackler det. Å si at han trenger en birdie er ikke å ta sterkt i.

Han har en ti meters putt på hull 13. Det begynner å koke. Dette var et lett innspill. Gutten merker det og flørter med treputt-land.

Han klarte å to-putte. PAR!

Hull 14 (par fem) Par

Her kan det avgjøres. Denne par femmen må han ha birdie på. Han har satt en bra drive i fairway. Ikke noe mer enn bra. Golfforbundets Jan-Erik Aalbu svetter ved siden av og sier "FY FILLERN, Dette er som straffekonk i seks timer."

Det ble bare par. Det er selvfølgelig fenomenalt under dette presset, men han trengte så sårt denne birdien nå.

Men det er tydelige tegn på at Henrik begynner å merke presset. Måtte ta innspillet fra roughen og hadde en 15 meter birdie putt. 30 cm for par.

Hull 15 Par

Nå er det fire hull igjen. Først et par tre langs vannet, deretter et par fire hull. Det nest siste er et par tre hull med vann i forkant green, mens par fem hullet avslutter. Klarer han å gå på par herfra og inn vil han høyst sannsynlig klare det. I øyeblikket er det akkurat 30 stykker som er på -11. Henrik på -12. Han tåler ikke et eneste feilslag. Og med alt det vannet.....

Akkurat i øyeblikket er cut'en på -10. Hurra!

Det ble en ny par.

Realistisk sett er Henrik kun tre par fra å være inne på USA-touren. Det kan komme en spurt fra de andre, men holder han mot par klarer han det. En bogie derimot, og det blir neglebiting til siste slag.

Hull 16: Par

Bra drive, innspil til greenkant. Brukte putter. Par.

Så kom den dårlige nyheten. Cut'en er nå på -11. Henrik på -12.

Hull nr 17 (par 3) Par

Henrik har lagt seg to og en halv meter fra pinnen. Dette må gå veien. Dette er det største i norsk idrett siden Vebjørn Rodahl. Okey, okey okey, da. Han har birdie putt på to og en halv meter. Setter han putten kan han spille det siste hullet med syver jernet og likevel klare det.

Så skulle det ikke gå denne gangen heller. Ny tap in par. En slags rekord? Det begynner å bli mange. Men det betyr ingenting hvis han setter par på den neste, helst birdie.

Hull nr 18 Birdie!!

Henrik har satt en kjemmpedrive ned i fairway. Han har kun 230 yards inn. To bunkre foran green, men han kommer til å gå for midten tipper vi. No guts no glory. Et lett avslutningshull. Dette kommer til å gå. Kryss fingre.

Henrik satte andre slaget i forkant av green

Så kan vi slippe jubelen løs. Henrik har en birdieputt på en og en halv meter og bogie er nok.

Han satte dagens første birdie. 72 slag og inne med to slags margin. minst.

Han har klart det. Han er på USA touren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere