*Nettavisen* Sport.

Norsk gull på VMs første øvelse

GULLGJENGEN: Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø kunne juble for gull i Italia.

GULLGJENGEN: Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø kunne juble for gull i Italia. Foto: Leonhard Foeger (Reuters)

De norske skiskytterne fikk en drømmestart på skiskytter-VM i Anterselva torsdag.

13.02.20 16:28

Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø sørget for norsk gulljubel allerede på VMs første øvelse, mixed stafett.

Hjemmefavoritt Italia tok sølvet, mens Tsjekkia sikret seg en overraskende bronsemedalje.

Eckhoff hylles

De norske utøverne fikk ros både av egne trenere og av ekspertene for hvordan de håndterte situasjonene som oppstod underveis i løpet.

Spesielt Tiril Eckhoff hylles for hvordan hun reagerte da det lugget litt på den liggende skytingen, mens Dorothea Wierer hadde skutt fullt ved siden av henne.

NRKs skiskytterekspert Emil Hegle Svendsen er blant de som lot seg imponere.

- Tiril kommer opp i litt trøbbel på sin liggende serie og beholder roen. Jeg synes det var veldig bra, det Tiril gjorde der. Hun får noen ekstraskudd, merker at Dorothea går ut og er ferdig, så beholder hun roen, lar seg ikke stresse og så setter hun ekstraskuddene. Jeg synes det er veldig bra, sier Hegle Svendsen på NRK.

Klikk på bildet for å forstørre. LØSTE DET MESTERLIG: Tiril Eckhoff fikk litt problemer på den liggende skytingen, men hylles for hvordan hun løste det.

LØSTE DET MESTERLIG: Tiril Eckhoff fikk litt problemer på den liggende skytingen, men hylles for hvordan hun løste det. Foto: NRK

Også landslagstrener Siegfried Mazet lot seg imponere over det Eckhoff gjorde på den liggende skytingen.

- Vi vet at vi et VM er det mer press for de andre også. I dag ble jeg veldig imponert over Tiril. Hun beholdt roen og aksepterte å tape noen sekunder. Det er akkurat det vi har jobbet med. Jeg er så fornøyd.

Tarjei: - Helt fantastisk

Tarjei Bø var stolt og glad da han snakket med NRK, mens lillebror Johannes var på vei inn mot mål.

- Det er helt fantastisk. Dette var målet og drømmen for laget. Jeg tror vi alle hadde lyst på en litt flying start på VM. Vi har et par raketter her, som har lyst til å ta individuell medalje til helga. Nå har vi så god selvtillit, hele gjengen, sier Tarjei Bø til NRK.

Klikk på bildet for å forstørre. SENDTE LILLEBROR UT I TET: Tarjei Bø holdt så vidt Italia bak seg på sin etappe.

SENDTE LILLEBROR UT I TET: Tarjei Bø holdt så vidt Italia bak seg på sin etappe. Foto: Marco Bertorello (AFP)

Les også: Klæbo deltar i Ski Tour med brudd i fingeren

Jentene leverte varene

Olsbu Røiseland ga Norge en meget god start på torsdagens mixed stafett.

Froland-jenta trengte kun ett ekstraskudd på den stående skytingen og fikk sammen med Italias Lisa Vitozzi en 12 sekunders luke ned til de øvrige konkurrentene.

Klikk på bildet for å forstørre. LEVERTE VARENE: Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland leverte svært gode etapper i Anterselva torsdag.

LEVERTE VARENE: Både Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland leverte svært gode etapper i Anterselva torsdag. Foto: Matthias Schrader (AP)

Tiril Eckhoff måtte ha to ekstraskudd på sin liggende skyting, men leverte så til grader på den stående delen og kunne dermed sende Tarjei Bø ut på den tredje etappen 12 sekunder foran Tsjekkia og Italia.

Brødrene Bø sikret gullet

Storebror Bø ville ikke være noe dårligere enn lagvenninnene og leverte en strålende liggende serie, som gjorde at han opprettholdt ledelsen fram til den stående skytingen.

Les også: Per Ciljan Skjelbred tilbake i norsk fotball

Der gikk det litt i stå for 31-åringen, som trengte to ekstraskudd, mens italienske Lukas Hofer og Ondrej Moravec fra Tsjekkia skjøt fulle hus.

Etter en sterk avslutning på etappen kunne Bø likevel veksle med lillebror Johannes Thingnes Bø som nummer én, med Italia hakk i hæl og med Tsjekkia fem sekunder bak.

Thingnes Bø trengte to ekstraskudd på den andre skytingen, men det gjorde også italienske Dominik Windisch.

Dermed kunne Thingnes Bø gå Norge inn til gull på VMs åpningsdag.

VM i skiskyting fortsetter med sprint, 7,5 kilometer for kvinner fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag