Gå til sidens hovedinnhold

Norsk gullhåp har røket korsbåndet

Tiril Sjåstad Christiansen håper likevel hun kan delta i OL.

Tiril Sjåstad Christiansen har røket korsbåndet i venstre kne. Hun har også en skade i menisken. Det gjør at sjansen for OL-start er liten.

- Det er en alvorlig kneskade, og slik jeg ser det, er det liten sjanse for at hun kan kjøre i OL. Det kommer av at også menisken er involvert i denne skaden, og det kompliserer bildet, sa lege Lars Engebretsen ved Olympiatoppen onsdag.

Han la ikke skjul på at han ikke var veldig optimistisk.

- Sjansen for at hun kan kjøre i OL vil jeg si kan settes til 10 prosent, sa Engebretsen, som la til at det ikke kommer til å bli aktuelt med noen operasjon nå. Det kan skje på et senere tidspunkt, men tidligst om et par måneder, hvis det skal vise seg at det må til.

- I løpet av noen dager kommer vi til å ta stilling til om vi skal gjøre noe med menisken, men i første omgang kommer Tiril til å ta et par dagers ferie og fri nå, sa legen. Han sa også at OL-håpet må regne med å gå på krykker de kommende 14 dagene, og i beste fall kan hun kanskje tenke på å stå på ski om fire-fem uker.

Hylte og skrek
Christiansen ødela kneet under trening i Aspen i Colorado i helgen. Hun skjønte fort at hun hadde pådratt seg en alvorlig kneskade.

- Jeg fikk en vridning etter et spinnhopp på trening, og jeg merket med en gang at noe var galt. Det gjorde veldig vondt, og jeg lå og hylte og skrek i traseen, sa 18-åringen. Hun var på ingen måte utslått, selv om det er en alvorlig korsbåndskade det er snakk om.

- Legen sier at det er en liten sjanse for at jeg kan komme til å kjøre OL, og det er godt nok for meg. Jeg synes i så måte at han er kjempepositiv. Det er et lite håp, og jeg kan love at jeg skal trene knallhardt og gjøre alt jeg kan for å kjøre i Sotsji.

- Hvor lang tid trenger du på ski før du kan satse på en OL-start etter dette?

- Skiformen min var veldig bra da skaden oppsto. Jeg har et veldig godt grunnlag, og derfor vil jeg vel si at jeg ikke trenger mange dagene på ski før jeg er klar for OL-start, sa Christiansen til NTB.

Det er første gangen hallingen har en så alvorlig skade. Hun la til at hun mener hun kan ha store sjanser for å vinne en medalje i Sotsji, dersom hun får sjansen til å kjøre. Det er imidlertid tvilsomt nå.

59 dager
- Jeg er like motivert nå som før jeg skadet meg. Det er 59 dager igjen til OL, og jeg innser at tiden kan bli litt knapp, men jeg kommer ikke til å kjøre i Sotsji dersom det kan ødelegge resten av karrieren min. Det er jo andre konkurranser å gå inn for etter OL også, sa hun.

Lars Engebretsen sa at det normalt vil ta fra seks til åtte uker å bli bra etter en slik skade. Han sa også at det er fullt mulig å konkurrere uten korsbånd, men det er ikke noe han vil anbefale verken Tiril Sjåstad Christiansen eller noen andre.

- Det er til sjuende og sist utøveren og treneren som bestemmer hva de vil gjøre. Vi i helseteamet her på Olympiatoppen gir råd, men som regel blir jo de rådene vi gir fulgt, sa Engebretsen.

- Jeg er sta, så det kan nok bli diskusjoner mellom meg og legen, men kanskje er det best å stå over et mesterskap for så å komme sterkere tilbake siden etter en skade som dette, sa Christiansen.

Hun var et stort norsk gullhåp i slopestyle i Sotsji, men sjansen for at hun skal kunne konkurrere er liten. (©NTB)

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken