Norsk gullrekord

Foto: Stian Grythaugen (ANB)

Ingvild Flugstad Østberg ledet an da de norske juniorjentene tok gull på søndagens avsluttende stafett - og satte samtidig en gjev rekord.

31.01.10 13:05

Ingvild Flugstad Østberg tok gull på jaktstarten fredag i junior-VM i Hinterzarten. På pallen med henne sto lagvenninnene Heidi Weng og Tuva Toftdahl. Derfor var det kanskje ikke rart at Norge var favoritter på søndagens avsluttende stafett.

Med seg på laget fikk trioen også Kari Øyre Slind, lillesøster til gårsdagens vinner av jaktstarten for U23 Astrid Øyre Slind. Kvartetten levde opp til forventningene og avsluttet mesterskapet med stil.

Østberg gikk ut først på sin sisteetappe, men bakfra jaget Finland og Sverige. Ut på oppløpet kom Norge og Finland side om side, men Østberg viste seg sterkest i spurten og slo finske Krista Lahteenmaki med 0,5 sekunder.

Sverige fulgte på tredjeplass, 5,7 sekunder bak.

Dermed tok Norge gull i de tre siste øvelsene for damer i mesterskapet, et klart tegn på at det gror godt i norsk damelangrenn. Talentene er der, og det er et godt utgangspunkt for videre suksess.

Spesielt Ingvild Flugstad Østberg har hatt et godt mesterskap, og har nå to flere medaljer i junior-VM enn det Petter Northug i sin tid oppnådde. I tillegg har hun nå sju gull, noe som er rekord i junior-VM-sammenheng.

Her finner du resultater fra jentenes stafett.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag