RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/SCANPIX

Norsk hjelp i russisk dopingjakt

Antidoping Norge inngår et samarbeid med det russiske antidopingbyrået.

Russisk idrett har et mildt sagt frynsete rykte når det gjelder forholdet til doping. At stadig nye stjerner har gått i fella, har åpenbart ikke virket særlig avskrekkende.

Så sent som i sommer ble to olympiske mestere i langrenn, Julia Tsjepalova og Jevgeni Dementiev, avslørt for bloddoping.

Nå skal russerne få norsk hjelp i kampen mot doping. Antidoping Norge har nemlig inngått en samarbeidsavtale med Russlands antidopingbyrå (RUSADA), melder Antidoping Norge i en pressemelding tirsdag. Det internasjonale dopingbyrået WADA er også en del av avtalen.

- Russland er en stor og viktig idrettsnasjon. Et genuint russisk engasjement og deltakelse i antidopingbevegelsen er et viktig bidrag for en ren og rettferdig idrett. Antidoping Norge har lang erfaring med antidopingarbeid, både nasjonalt og internasjonalt. Vår oppgave blir å dele kunnskap og erfaringer, og det gjør vi mer enn gjerne, men det er russerne selv som må gjøre selve jobben, sier Anders Solheim, daglig leder Antidoping Norge i pressemeldingen.

- Som et uavhengig overvåkingsorgan av den globale kampen mot doping innen idretten, er WADA opptatt av å oppmuntre til samarbeid for å utvikle antidopingkunnskapen i land og regioner av verden som har behov for assistanse. Vi er derfor glad for at Antidoping Norge deler sin ekspertise med andre nasjonale og regionale antidopingorganisasjoner, sier Rune Andersen, direktør for standard og harmonisering i WADA.

Det norske Utenriksdepartementet har bidratt med å få denne avtalen på plass ved å bevilge 600.000 kroner i løpet av prosjektperioden som strekker seg fram til 31. desember 2011.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere