RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Norsk hockeyess får gyllen sjanse

Sist oppdatert:
Skal trene med en av Sveriges største klubber.

Den norske ishockeyspilleren Tommy Kristiansen skal være nær en overgang til det svenske storlaget HV 71.

Det bekrefter Sparta Sarpsborgs daglige leder, Tore Jobs, overfor Nettavisen tirsdag kveld.

- Ja, det stemmer. Han skal reise ned dit og trene med dem i tre dager. Så får vi se om han er god nok, sier Sparta-lederen til Nettavisen.

- Fulgt ham lenge
Kristiansen har vært svært god for Sparta denne sesongen og har vartet opp med tre scoringer og åtte assists for Østfold-klubben i høst.

Jobs forteller at spilleren selv hadde et ønske om å få prøve seg på høyere nivå, og i Sparta er man positive til å gi spilleren denne sjansen.

- Her prater vi om en svensk storklubb, som omsetter for mer enn en rekke tippeligaklubber. Hvem ønsker vel ikke å spille der? Dette er en hederssak, sier Jobs.

- HV har slitt med en del skader og derfor får han nå sjansen til å reise ned dit en periode. De har fulgt ham i lengre tid, så får vi se om det bli et lån etter hvert, sier han.

- Bra på lang sikt
Sparta har gjort en god jobb med å utvikle spillere de siste årene, for så å la dem gå videre til et høyere nivå. Jobs mener dette er bra for norsk hockey.

- Han er norsk landslagsspiller, så det bli nok et tap for oss på kort sikt, om han går, sier han.

- Men vi er en av de beste klubbene på å fostre opp spillere som blir plukket opp av større klubber. Unge talenter ser at det er bra å komme til oss. Det er bra på lang sikt.

HV 71 henger godt med i innledningen av den svenske ligaen og har plukket 20 poeng fra de 12 første kampene. Skellefteå topper med 26 poeng.

Storklubben, som også har norske Mats Trygg i troppen, har så langt vunnet sju kamper og tapt fem kamper denne sesongen i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere