Den norske ishockeyspilleren Tommy Kristiansen skal være nær en overgang til det svenske storlaget HV 71.

Det bekrefter Sparta Sarpsborgs daglige leder, Tore Jobs, overfor Nettavisen tirsdag kveld.

- Ja, det stemmer. Han skal reise ned dit og trene med dem i tre dager. Så får vi se om han er god nok, sier Sparta-lederen til Nettavisen.

- Fulgt ham lenge
Kristiansen har vært svært god for Sparta denne sesongen og har vartet opp med tre scoringer og åtte assists for Østfold-klubben i høst.

Jobs forteller at spilleren selv hadde et ønske om å få prøve seg på høyere nivå, og i Sparta er man positive til å gi spilleren denne sjansen.

- Her prater vi om en svensk storklubb, som omsetter for mer enn en rekke tippeligaklubber. Hvem ønsker vel ikke å spille der? Dette er en hederssak, sier Jobs.

- HV har slitt med en del skader og derfor får han nå sjansen til å reise ned dit en periode. De har fulgt ham i lengre tid, så får vi se om det bli et lån etter hvert, sier han.

- Bra på lang sikt
Sparta har gjort en god jobb med å utvikle spillere de siste årene, for så å la dem gå videre til et høyere nivå. Jobs mener dette er bra for norsk hockey.

- Han er norsk landslagsspiller, så det bli nok et tap for oss på kort sikt, om han går, sier han.

- Men vi er en av de beste klubbene på å fostre opp spillere som blir plukket opp av større klubber. Unge talenter ser at det er bra å komme til oss. Det er bra på lang sikt.

HV 71 henger godt med i innledningen av den svenske ligaen og har plukket 20 poeng fra de 12 første kampene. Skellefteå topper med 26 poeng.

Storklubben, som også har norske Mats Trygg i troppen, har så langt vunnet sju kamper og tapt fem kamper denne sesongen i Sverige.