Gå til sidens hovedinnhold

Norsk hockeyprofil klar for Oskarshamn

Den norske landslagsprofilen Alexander Reichenberg skal neste sesong spille for nyopprykkede Oskarshamn på øverste nivå i svensk ishockey.

Oskarshamn, som sikret opprykk til SHL sist seosng, presenterte mandag Reichenberg som klubbens så langt siste nyervervelse.

Reichenberg er oppvokst i den svenske byen Mora, men har spilt mesteparten av karrieren i Lillehammer. To sesonger i Storhamar og et proffeventyr i tsjekkiske Sparta Praha har det også blitt.

Forrige sesong var han utlånt fra Lillehammer til Färjestad. Der bidro han til at klubben spilte seg helt fram til finale i det svenske SHL-sluttspillet.

Reichenberg står også bokført med 63 landskamper. Nå går altså ferden til Sverige.

– Det føles som en fin utfordring med et nytt lag i SHL. Det blir spennende og veldig gøy å komme til Oskarshamn og håpe man får spille, sier han.

– Det føles bra at jeg har spilt i SHL tidligere, så vet jeg litt om hvordan det er og motstanderlagene. Det er en veldig bra liga, og det er tøft å spille mot de beste lagene, tilføyer han.

Reichenberg er klar på at han kommer til en klubb det ikke stilles de helt store forventningene til.

Oskarshamns sportssjef Daniel Stolt er glad for å ha fått Reichenbergs signatur på plass.

– En spennende spiller med fart. Alexander kan være både center og ving. Han har verdifull erfaring med seg fra OL og VM, sier han.

Reichenberg har signert en ettårskontrakt med klubben.

(©NTB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken