Norsk hopp-flopp

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Tommy Ingebrigtsen mestret ikke bakvinden i Liberec og endte på 49 plass i Liberec, dagen etter at han var best på trening. Roar Ljøkelsøy ble beste nordmann med 12. plass.

10.01.04 17:22

Snøfall førte til utsettelser i den tsjekkiske kandidaten til VM i 2009, og dermed ble det bare én tellende omgang i Liberec lørdag. Det var like greit, sett på bakgrunn av den norske innsatsen.

Ujevne forhold
Roar Ljøkelsøy ble nummer 12, og Lars Bystøl nummer 13. Det eneste lyspunktet for Norge var Morten Solem, som tangerte sin personlige verdenscuprekord med en 16. plass.

– Når farten på hoppet varierer med nesten fire kilometer i timen fra den ene hopperen til den andre og vinden varierer seks sekundmeter, sier det seg selv at dette ble et meget urettferdig renn, sa den norske lederen Geir Ole Berdahl.

- Det er synd at det skal konkurreres om penger og poeng under slike forhold.

- Jeg sier ikke at vi nordmenn ble mer utsatt for ugunstige forhold enn andre, men jeg vil si så mye at hvis Lars Bystøl hadde hatt gode forhold, ville han vært på pallen. Han leverte et meget godt skihopp, men landet dessverre for langt oppe i bakken, sa Berdahl.

Ingebrigtsen tredje sist
Tommy Ingebrigtsen endte på 49. plass med 33 poeng, og hadde bare to mann bak seg. Synd for Tommy, som sjelden eller aldri hopper bra når det er bakvind. Heller ikke denne gang.

På fredagens trening var Tommy Ingebrigtsen lengst med 132 meter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.