Marius Lindvik ledet det nest siste rennet i Hoppuka etter førsteomgang, 5,7 poeng foran hoppukeleder Ryoyu Kobayashi.

Japaneren skulle derimot vise seg å bli vanskelig å slå, for Kobayashi suste ned bakken og seiret etter et godt hopp på 137,5 meter.

Lindvik maktet ikke å følge opp kjempehoppet, og endte på en andreplass etter et hopp på 135,5 meter i finaleomgangen.

Allerede halvveis i rennet var TV 2s ekspert Anders Bardal skeptisk til at Lindvik virket i overkant selvsikker etter den første omgangen.

- Lindvik virker som en iskald fisk. Jeg syntes han begynner å snakke mer om sammendraget selv her. Det er jeg mer skeptisk til, sa Bardal da nordmannen ledet.

Halvor Egner Granrud fullførte derimot en god norsk dag, og sikret to nordmenn på pallen.

– Jeg blir litt ivrig. Jeg prøver å tyne ut noen meter på slutten og så blir det litt for dårlig stil i tillegg, så sånn er det. Jeg er ikke fornøyd med det, altså, dessverre, sier Lindvik til TV 2 etter andreplassen.

Les også: Tour de Ski har fått slakt. Nå advarer Iversen: - Det blir for mye

God omgang

Det var mye å juble for etter i den første omgangen, da 23-åringen Marius Lindviks hopp holdt til en klar lederplass etter at samtlige hoppere hadde gjennomført sitt første i konkurransen.

- Det var deilig å ta innpå han som leder sammenlagt. Det er muligheter her, så nå er det bare å kjøre på videre. Jeg er troen sa Lindvik til TV 2.

Nordmannen lå på en andreplass i sammendraget i hoppuken før onsdagens konkurranse, i overkant av 13 poeng bak japaneren Ryoyu Kobayashi. Sistnevnte var mannen som fulgte nærmest etter førsteomgang i Bischofshofen.

- Lindvik virker som en iskald fisk. Jeg syntes han begynner å snakke mer om sammendraget selv her. Det er jeg mer skeptisk til, men han er i god form, så dette fikser han, kom det fra TV 2s hoppekspert Anders Bardal etter hoppet på 138,5 meter.

Les også: Kalla og Halfvarsson ble endelig OL-klare

Halvor Egner Granrud fullførte en god norsk omgang, og hoppet seg inn på en imponerende tredjeplass.

Johann Forfang lå på en god åttendeplass etter én omgang, men skuffet stort i den andre og landet på 123,5 meter. Robert Johansson hoppet seg opp, og endte til slutt på en god 7. plass.

Ryoyo Kobayashi skulle vise seg å bli for sterk, og leverte et strålende andrehopp. Japaneren landet på 137,5 meter, og var to meter bedre enn Lindvik. 25-åringen befester dermed sin posisjon som hoppukeleder med ett renn igjen.