RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dallas Stars

Norsk ishockeyspiller funnet død

Sist oppdatert:
Scott Winkler (23) er funnet død i Asker.

Den norske ishockeyspilleren Scott Winkler ble funnet død i foreldrenes hjem i Asker onsdag. Det skriver Colorado-avisen The Gazette.

Scott Winkler ble draftet av Dallas Stars i 2008 og har siden den tid spilt ishockey i USA ved Colorado College. Onsdag kveld ble han ifølge The Gazette funnet død i foreldrenes hjem i Asker, da moren kom hjem fra jobb.

- Det er ikke til å tro at noe sånt kan skje med noen på hans alder. Det første man kjenner er sjokk og det andre er at man håper at det ikke er sant. Han har jobbet hardt hver eneste dag og gjort en god jobb, sier sportssjef på Colorado College, Ken Ralph.

På sin hjemmeside, bekrefter Winklers moderklubb, Frisk Asker, dødsfallet.

- Det er med dyp sorg vi må meddele at Frisk Asker-gutten Scott Winkler har gått bort i en alder av 23 år. Han ble funnet i sitt hjem her i Norge, står det på hjemmesiden.

- Scott gikk sine barneskøyter i Frisk Asker og hadde deretter stor fremgang i USA. Han reiste over i 2007 og spilte junior hockey for Cedar Rapids Roughriders i United States Hockey League i 2008-09 , og så på Colorado College. Han ble draftet i 2008 av Dallas Stars. Vår dypeste medfølelse går til de etterlatte.

Landslagsspiller
Winkler, som ble 23 år, scoret flest mål, hadde flest assist og tok flest poeng da han som siste års junior skjøt Norge til A-gruppen i junior-VM i desember 2009.

Winkler fikk også tre A-landslagskamper for Norge.

Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, var også sjokkert etter å ha mottatt nyheten om hockeytalentets bortgang.

- Tankene går til familien og deres nærmeste. Dette rammer først og fremst dem, men også hele hockeyfamilien, sier Salsten til TV 2.

Dødsårsaken er foreløpig ukjent.

Draftet til NHL
Etter å ha imponert i U18-VM i 2008, ble Winkler draftet av NHL-klubben Dallas Stars, som den tredje norske ishockeyspilleren i siden starten av 2000-tallet.

Winkler var valg nummer 89 i draften.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg var ganske langt nede på listen, så når jeg ble valgt som nummer 89 betyr vel det at dette laget var mer interessert, sa Scott Winkler til Nettavisen den gang.

Navnet kommer fra faren Rod Winkler, som flyttet til Norge fra Canada på 80-tallet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere