Gå til sidens hovedinnhold

Norsk jentejubel for sjuende år på rad

Norske langrennsjenter har gjort det til en tradisjon å være best i verden.

De norske juniorjentene i langrenn gikk mandag morgen inn til et suverent gull på stafetten under junior-VM i estiske Otepää.

Det norske laget besto av Ragnhild Haga, Martine Ek Hagen, Heidi Weng og ankerkvinne Kari Øyre Slid.

Både Weng og Øyre Slind var også med og tok gull på stafetten i fjor.

Sølvet gikk til Russland, mens Tyskland tok bronsen.

Se resultater her!

Fra junior-VM til senior-VM
Dette er sjuende år på rad at et norsk lag på jentesiden tar gull på i øvelsen under et junior-VM. Den norske dominansen har vært total, etter at russerne av ulike årsaker har sakket akterut.

Mange av stafettvinnerne har også tatt steget opp på høyt, internasjonalt seniornivå. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marthe Kristoffersen, Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie har alle vært med på seiersrekka, og mandag tas de trolig ut til senior-VM i Holmenkollen.

Der er de fleste av dem også medaljekandidater.

Da Heming IL vant søndagens NM-stafett i Steinkjer, besto også laget av tre tidligere juniorverdensmestere: Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marte Monrad-Hansen og Tuva Toftdahl Staver.

Åtte pallplasser av ti mulige
Mandagens stafettseier ble et perfekt punktum for et mesterskap der de norske jentene, som vanlig, også har dominert de individuelle konkurransene.

På den innledende 5-kilometeren ble det firedobbelt norsk. Ragnhild Haga vant foran Kari Øyre Slind, Heidi Weng og Martine Ek Hagen.

På sprinten ble det sølv til Øyre Slind og bronse til Ragnhild Haga.

På 10 km fellesstart med skibytte ble Heidi Weng verdensmester. Martine Ek Hagen tok sølvet.

Det betyr i klartekst at de norske jentene tok tre av fire mulige gull. Og at de totalt la beslag på åtte av ti mulige pallplasser i VM!

Kommentarer til denne saken