Gå til sidens hovedinnhold

«Norsk»jubel i Afrika-mesterskapet

Anthony Annan og Dominic Adiyiah til semifinalen.

ANGOLA-GHANA 0-1: De ble sittende på benken, både tidligere FFK-spiss Dominic Adiyiah, samt Rosenborgs Anthony Annan, men det forhindret ikke Norges-vennen i å feire. Søndag kveld ble nemlig duoen klare for semifinalen i Afrika-mesterskapet – mye takket være deres hardt kritiserte sisteskanse, Richard Kingson.

Wigans reservekeeper hadde en god på jobben med flere klasseredninger mot et hardtpressende Angola. Og når ikke Kingson sto i veien, måtte heller arrangørlandets spillere skylde seg selv – og Manucho i særdeleshet. Valladolid-spissen misbrukte den ene sjansen etter den andre, og dermed holdt det med Asamoah Gyans ene scoring for Ghana.

Ghana er en av outsiderne til årets VM, og har et meget ungt lag det skal bli spennende å følge i årene framover. Enda sterkere vil de definitivt bli når en viss Chelsea-spiller blir tilgjengelig under sommerens VM.

Anthony Annan har vært småskadet under mesterskapet, og har derfor ennå ikke vært på banen for Ghana. Ghanas to beste spiller var Kwadwo Asamoah og Asamoah Gyan, men målscoreren ble skadet etter en drøy times spill.

Senere på søndags kvelden møtes Elfenbenskysten og Algerie i den andre kvartfinalekampen. Mandag spilles Egypt-Kamerun og Zambia-Nigeria.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Kommentarer til denne saken