RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk jubel i Spania

Norskelaget Ademar Leon slo stjernespekkede Ciudad Real med ett mål foran 5.000 elleville hjemmefans. Seriegullet er innen rekkevidde.

ADEMAR LEON – CIUDAD REAL 29-28: - Vi lå under nesten hele kampen, og tok ikke ledelsen før fem minutter før slutt, forteller Stian Vatne til TV 2 Nettavisen. Han er én av tre nordmenn i Ademar Leon.

- Kristian Kjelling scoret ett mål, han har nesten ikke trent etter VM, mens Ole Erevik var inne og reddet ett av tre straffekast, forteller forsvarskjempen Vatne.

29-28-seieren førte Ademar Leon opp på like mange poeng som Ciudad Real etter 19 serierunder. Bare Portland San Antionio og Barcelona ligger over Ademar på tabellen – men begge er innen rekkevidde 11 runder før slutt.

Og bare så det er sagt: Å slå Ciudad Real er en utrolig prestasjon. Laget er regjerende seriemester, og har VMs beste keeper (Arpad Sterbik), fire spanske verdensmestere og verdens kanskje beste spiller, Mirza Dzomba, på laget.

- Det er det beste laget på papiret, vant serien i fjor og er den rikeste klubben i ligaen. Vi er den økonomisk minste klubben av de fire topplagene, opplyser Vatne.

Selv møtte han Talant Dujsjebajev, en av tidenes beste spillere, i sin kamp i kampen.

- Det gikk i grunnen veldig bra. Han fikk en fem-seks mål. Jeg ble kanskje litt passiv i første omgang, men fikk hentet meg inn igjen, oppsummerer nordmannen.

Nå ser han fram til en thrilleravslutning på den spanske serien.

- Vi kan ikke avgi noen flere poeng om vi skal være med å kjempe om gullet. Og vi har igjen alle topplagene. Men vi er en outsider. Portland har vært det mest solide laget hittil, sier Vatne til TV 2 Nettavisen.

Neste kamp er mot Hamburg i cupvinnercupens kvartfinale.

- Vi drar på fredag. Slår vi Hamburg der, har vi en fantastisk mulighet til å ta et trofé der. De er det sterkeste laget som er igjen, sammen med oss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere