*Nettavisen* Sport.

Norsk jubel i Spania

Norskelaget Ademar Leon slo stjernespekkede Ciudad Real med ett mål foran 5.000 elleville hjemmefans. Seriegullet er innen rekkevidde.

ADEMAR LEON – CIUDAD REAL 29-28: - Vi lå under nesten hele kampen, og tok ikke ledelsen før fem minutter før slutt, forteller Stian Vatne til TV 2 Nettavisen. Han er én av tre nordmenn i Ademar Leon.

- Kristian Kjelling scoret ett mål, han har nesten ikke trent etter VM, mens Ole Erevik var inne og reddet ett av tre straffekast, forteller forsvarskjempen Vatne.

29-28-seieren førte Ademar Leon opp på like mange poeng som Ciudad Real etter 19 serierunder. Bare Portland San Antionio og Barcelona ligger over Ademar på tabellen – men begge er innen rekkevidde 11 runder før slutt.

Og bare så det er sagt: Å slå Ciudad Real er en utrolig prestasjon. Laget er regjerende seriemester, og har VMs beste keeper (Arpad Sterbik), fire spanske verdensmestere og verdens kanskje beste spiller, Mirza Dzomba, på laget.

- Det er det beste laget på papiret, vant serien i fjor og er den rikeste klubben i ligaen. Vi er den økonomisk minste klubben av de fire topplagene, opplyser Vatne.

Selv møtte han Talant Dujsjebajev, en av tidenes beste spillere, i sin kamp i kampen.

- Det gikk i grunnen veldig bra. Han fikk en fem-seks mål. Jeg ble kanskje litt passiv i første omgang, men fikk hentet meg inn igjen, oppsummerer nordmannen.

Nå ser han fram til en thrilleravslutning på den spanske serien.

- Vi kan ikke avgi noen flere poeng om vi skal være med å kjempe om gullet. Og vi har igjen alle topplagene. Men vi er en outsider. Portland har vært det mest solide laget hittil, sier Vatne til TV 2 Nettavisen.

Neste kamp er mot Hamburg i cupvinnercupens kvartfinale.

- Vi drar på fredag. Slår vi Hamburg der, har vi en fantastisk mulighet til å ta et trofé der. De er det sterkeste laget som er igjen, sammen med oss.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag