Kanonstart for norske Viktor Hovland i legendariske US Open på like legendariske Pebble Beach-banen.

Viktor Hovland (21) kom på en delt 16.-plass i første runde av US Open. Han endte på to under par (-2). En foreløpig 16 plass må karakteriseres som smått utrolig. Ingen norsk golfer har noensinne vært i nærheten av en slik plassering i en major-turnering.

Den norske amatøren fikk en strålende start på turneringen i Pebble Beach i California. Han var med i teten etter sin fjerde birdie på seks hull, skriver VG. På de to siste hullene ble det også birdie.

– Den var deilig, den! sa faren Harald Hovland, som følger sønnen i California.

21-åringen endte på to under par, og dermed sikret nordmannen seg en delt 16.-plass. Hovland fikk mest trøbbel på hull 8, da han slo seg i bunkeren bak green. Det ga en tung dobbeltbogey.

21-åringen gikk fra 911.-plass til 635.-plass på verdensrankingen i golf etter 32.-plassen i US Masters i april. Denne uken har Hovland ligget opp 680.-plass.

Det er 156 spillere i US Open, der omkring halvparten av feltet er direktekvalifisert. Viktor Hovland var kvalifisert for Major-turneringen etter at han vant det amerikanske amatørmesterskapet i fjor.

Viktor ligger etter første runde likt med regjerende verdensener Brooks Koepka! De to gikk i samme ball torsdag. Og se hvilke spillere Viktor har bak seg på resultatlisten (så og si alle tidligere verdensenere og/eller major-vinnere):

Tiger Woods, Jordan Spieth, Dustin Johnson, Phil Mickelson, Ian Poulter, Paul Casey, Justin Thomas, Matt Kuchar, Zach Johnson, Jason Day, Danny Willett og Luke Donald - for å nevne noen..

Av skandinaviske spillere er det kun Henrik Stenson som er foran Viktor. Stenson er ett slag foran på -3.

PS: Også norske Andreas Halvorsen er med i turneringen. Med tre over par (+3) ligger Halvorsen på en delt 98-plass etter første runde. 22-åringen fra Larvik kjempet seg gjennom nåløyet for å delta i US Open gjennom en ellevill kvalifisering. Halvorsen spiller på den latinamerikanske PGA-Touren til daglig.