*Nettavisen* Sport.

Norsk keepersuksess i Sverige

Foto: (Scanpix)

Den tidligere Start-keeperen Kenneth Høie gjør stor suksess i Sverige. Sjekk vårt oddstips.

31.08.12 13:06

Sportspills meny fredag:
V65 Biri: Damene styrer
V75 Klosterskogen: Vi tror på tet hele veien for våre to bankere

Fredagens langoddsprogram består av 28 spilleobjekter der supercupfinalen mellom Chelsea og Atletico Madrid (spilles i Monaco) er det store sportslige høydepunktet. I Tippeligaen møtes Vålerenga og Sandnes Ulf på Ullevaal. For øvrig er det tysk 2. bundesliga og fransk Ligue 2 som dominerer listen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sønderjyske - Aalborg
Litt motflyt for Håkon Opdal og hans Sønderjyske den siste tiden med to strake tap, men uansett en brukbar sesonginnledning. Aalborg har imponert med tre strake seire og er således naturlig favoritt her. Men vi merker oss at Sønderjyske har vunnet seks av de åtte siste innbyrdes mellom lagene og at Aalborg må unnvære gode Rasmus Würth i kveld (karantene). Vi synes dette ser jevnere ut enn det oddssettingen indikerer her og 2,60 er at av to langskudd vi har blinket ut denne fredagen.

FC Köln - Energie Cottbus
Mandag lanserte vi Erzgebirge Aue som et sprekt langskudd i hjemmemøtet med katastrofen Köln til fine 2,70 i odds og Aue innfridde med 2-0 seier. I kveld er Köln atter favoritt, nå mot Energie Cottbus. Med avgangen til Podolski og Novakovic er det et klart svekket Köln-lag som har hatt en marerittstart med kun ett poeng på de tre første seriekampene. Sju poeng er poengfangsten for Energie Cottbus og når vi da tilbys 1,90 for Köln-seier, er det ingen tvil om at verdien her ligger på borteseieren til 3,15 i odds. Cottbus er et svært spennende langskudd fredag.

Dagens avslag
Vålerenga - Sandnes Ulf
Det er ikke lett å argumentere for hjemmeseier i denne Tippeligakampe til begredelige 1,55 i odds. Sandnes Ulf har forsterket laget sitt i sommer og tok en etterlengtet og viktig seier hjemme mot Sogndal sist helg. Nå er riktignok også Vålerenga forsterket, men disse lagene får spille i fred i kveld.

Dagens spill
Örebro - Djurgården
Med 0-1-5 på de seks siste seriekampene er det åtte poeng opp til kvalifiseringsplassen og fjorten poeng opp til sikker plass for hjemmelaget når 10 serierunder gjenstår. 1-2 tapet hjemme for Gefle sist fredag var kanskje spikeren i kisten. Meget svake 1-2-7 på hjemmebane og ikke lett å finne positive ting om laget i øyeblikket.

Da er det en helt annen stemning hos Djurgården som står med femten strake seriekamper uten tap etter meget spesielle 5-10-0 på disse kampene. Men kommer nå fra tre strake seire og som vi antydet i vårt oddstips på Djurgården sist lørdag hjemme mot Helsingborg, Erton Fejzullahu, kommer til å bli en suksess etter overgangen fra Mjällby. Den godeste Fejzullahu scoret like godt alle tre målene i 3-1 triumfen. I kveld må ellers laget unnvære Peter Nymann (m) som soner karantene. Kenneth Høie storspiller for Stockholms-laget, slik han gjorde for serieleder Elfsborg i elleve vårkamper.

Ørebro må unnvære sin playmaker Tobias Grahn og tilsvarende oppgjør sist sesong vant Djurgården 2-1. Vi har svært god tro på at Djurgården tar sin fjerde strake seier i kveld og oddsen for borteseier er 1,95. Kampen kan spilles som singel, men vi kombinerer med en kamp fra Ligue 2 i Frankrike.

Dijon - Ajaccio
Hjemmelaget rykket som kjent ned fra en rekordjevn Ligue 1 i vår, men har klare ambisjoner om å returnere på første forsøk. Sesongstarten har vært solid med 3-2-0 på de fem første seriekampene og tredjeplass på tabellen. Hjemme er det blitt 2-1-0. Tirsdag røk laget ut med 1-2 borte for Auxerre i cupen, men seks av spillerne som startet forrige seriekamp, var ikke med i den kampen.

Nyopprykkede Ajaccio har aldri hatt sin styrke på bortebane og sesongens to første bortekamper er begge tapt (0-2 for Istres og 1-2 for Le Havre). Hjemme på Korsika står laget med tre strake poengdelinger og poengfangsten er dermed magre tre poeng. Tirsdag stilte laget med toppet mannskap i cupmøtet hjemme mot Arles, men tapte likefullt 1-2.

Det ser stort sett greit ut med mannskapene til begge lagene. Oddsen for hjemmeseier er 1,57, det er ikke mer enn det må være. Uansett må dette være en topp sjanse for hjemmelaget og vi kombinerer seier for Dijon med seier til Djurgården. Vi får da en dobbel til 3,06 og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag fredag (spillestopp kl 18.40):
Kamp 8. Dijon - Ajaccio GFCO 1,57 2,95 4,40
Kamp 16. Örebro - Djurgården 3,10 2,95 1,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag