MARBELLA (Nettavisen): 25. februar venter det et vaskeekte lokaloppgjør mellom Åsane og storebror Brann, da lagene møtes til treningskamp i Bergen.

Det er derimot noen helt annet enn spillet på banen som har vekket voldsomme reaksjoner.

Obos-klubbens billettpriser fikk spesielt Brann-supporterne til å steile, da man måtte ut med 200 kroner for en voksen og samme pris som bortesupporter.

– Det ble mange reaksjoner innad i miljøet, så vi måtte sende klubben en mail og si at det var fullstendig uakseptabelt, sier Erlend Vågane, leder i Brann Bataljonen.

Mailen tok Åsane derimot raskt til seg.

Les også: Håkon (24) opplevde marerittet: – Man får panikk

Du ser alt av Obos-ligaen og flere Eliteserien-kamper kommende sesong hos Nettavisen og Direktesport!


Beklaget og halverte prisen

Treningskampen mot Åsane har blitt en tradisjon for Brann-supporterne, som også gjorde reaksjonene sterkere.

– En billettpris på 200 kroner ville gjort det vanskelig for oss å mobilisere, men nå skal det gå. Åsane skal ha skryt for at de snur seg rundt, og tar til seg kritikken. De ønsket heldigvis å ha oss der, og ville naturligvis ikke ha noe dårlig stemning rundt oppgjøret.

Åsane gikk raskt ut med en melding på sin Facebook-profil, der de beklager og informerer om at de har satt ned prisen til 100 kroner.

– Vi har sett at mange har reagert på billettprisene til oppgjøret mellom Åsane Fotball og SK Brann. Vi er en klubb som tar alle tilbakemeldinger på alvor. Vi ser at billettene var priset for høyt til denne treningskampen – og det beklager vi. Vi har nå besluttet å halvere billettprisene til oppgjøret mellom de beste klubbene i Bergen – de er nå endret i Ticketco, skriver klubben.

Og fortsetter:

– Fotballbyen Bergen syder av engasjement – og det skal vi ta vare på. La oss alle skape en fantastisk ramme rundt denne kampen – det fortjener begge klubbene.

– Bekymrer oss

De siste ukene har billettpriser vært i fokus etter at Bodø/Glimt tok 600 kroner for enkelte plasser på tribunen i Conference League-kampen mot Lech Poznan.

Vågene forteller at det er en noe som bekymrer mange:

– De siste årene har egentlig vært et godt samarbeid mellom klubber og supportere, men så kommer hendelsen og Bodø. Der man på mange måter viser supporterfiendtlige holdninger, og det bekymrer oss.

– Det er viktig at man ikke ser på supportere som kunder, men heller bidragsytere for klubbens totalramme. Det er en utvikling vi er var for, men for oss i Brann er situasjonen mer enn god nok enn så lenge.