*Nettavisen* Sport.

Norsk lag kjemper blant verdens beste

Foto: Team Hitec Products

- I år er målsettingen en pallplass, sier manageren.

22.01.13 20:43

Team Hitec Products er et norsk damelag som har vært blant verdens beste de siste årene.

Karl Lima er manager for laget, og han forteller om en klar målsetting for årets sesong.

- Målet er å være på pallen på rankingen til UCI når sesongen er slutt, sier Lima til procycling.no.

Laget ble grunnlagt som et profesjonelt lag høsten 2008, og årets sesong blir deres femte på damesyklingens øverste nivå.

I fjor endte de på femteplass på det internasjonale sykkelforbundets (UCI) lagranking. Manageren har store forventninger foran årets sesong.

- Vi har aldri hatt et bedre lag enn det vi har nå. Vi har mange jenter som er sterke, og vi er ikke avhengige av en rytter for å kjøre inn et godt resultat, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Svensk stjerne forlot laget
De to siste årene har Emma Johansson kjørt inn mange gode plasseringer for dem. Svensken valgte før årets sesong å gå til australske Orica-AIS, og forlot dermed Limas mannskap. Manageren sier at det gir andre ryttere muligheten til å stå fram:

- Det var synd å miste Emma. Hun er en god syklist som er sterk i alle terreng. Men i VM var det tre fra laget vårt som slo henne, det lover bra. Denne sesongen har vi jenter som spesialiserer seg på å klatre fjell, mens andre er råere i spurtene. Det gir oss flere å spille på, og vi kan få bedre resultater, utdyper han.

OL i Brasil
I damesykling betyr de olympiske lekene mer for rytterne sammenlignet med andre ritt enn i herresykling. Derfor er OL i Rio de Janeiro om tre og et halvt år Hitec Products’ store framtidsmål.

- Vårt langtidsmål er OL i 2016. Der satser vi på å få med tre norske til landeveisrittet, og at ei Hitec-jente vinner en medalje, sier han.

Til sammenligning fikk Norge stille med en rytter i OL i London i fjor, og beste rytter fra Hitec ble Johansson på sjetteplass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Stolt over ungt lag
For å klare målsettingen i Rio bygger manageren et ungt lag. Sju av tolv jenter på årets lag er født i 1990 eller senere.

- Vi prøver å bygge et skikkelig kanonlag. Vi er yngst av de beste lagene, og det lover bra for årene som kommer. Jeg er stolt over at vi har så mange gode, unge ryttere, forteller Lima.

Fokuset på å bygge et av verdens aller beste lag tar likevel ikke noe bort fra den norske satsingen. I år er sju av lagets ryttere nordmenn.

- Grunnstammen i laget er norsk. Det skal den være i framtiden også. Utlendingene vi henter må være veldig gode. Vi henter ikke en utlending som er like god som ei av de norske jentene i laget. Da satser vi heller norsk, avslutter han.

Team Hitec Products’ lag i 2013:

Miriam Bjørnsrud
Cecilie Gotaas Johnsen
Tone Hatteland Lima
Siri Minge
Emilie Moberg
Lise Nøstvold
Thea Thorsen
Rossella Ratto
Elisa Longo Borghini
Rachel Neylan
Chloe Hosking
Emila Fahlin

PS! Det norske laget starter sesongen med Tour of Qatar. Rittet begynner 29. januar, og inneholder tre flate etapper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag