Simon Kolstad Claussen og Jenny Stene havnet i bronsefinalen i helmatch-konkurransen i Kroatia og slo der Finland 31-25 på poeng. Første lag til 31 poeng vant.

Den finske duoen ledet 25-23 da avgjørelsen nærmet seg, men på de neste skuddene holdt Claussen og Stene hodet kaldest. Dermed ble det norsk medalje.

Noen timer tidligere hadde imidlertid duoen endt på den litt sure femteplassen i semifinalen. Bronsefinalen så da ut til å ha glippet. De fire beste lagene skyter om medaljene på øvelsen.

Det andre norske laget, Henrik Larsen og Jeanette Hegg Duestad, så derimot ut til å ha los på en medalje. Etter tredjeplassen i semifinalen ble imidlertid Larsens skytterjakke underkjent i stivhetskontrollen.

Jakketrøbbel

Norges Skytterforbund skriver på Facebook at Larsen har kontrollert den samme jakka to ganger tidligere i EM, og begge ganger ble den godkjent. Mandag ble det derimot diskvalifikasjon.

Dermed fikk lagkameratene Claussen og Stene plassen i bronsefinalen og tok godt vare på den.

Det er første gang at det arrangeres blandet lagkonkurranse i helmatch i EM-sammenheng.

Tidligere mandag tok Stene, Hegg Duestad og Katrine Lund sølv i lagkonkurransen for kvinner på 50 meter helmatch. Det skjedde etter at Russland ble for sterke i finalen med sifrene 37-47

Norge hadde vunnet kvalifiseringen og var knepne favoritter foran gullduellen.

God russisk start

I lagkonkurransen i helmatch skytes det dueller i stillingene stående, knestående og liggende, og hver utøver skyter inntil 15 skudd i sin stilling. For russerne deltok Julia Zykova, Polina Khorosjeva og Julia Karimova.

Russerne tok tidlig en klar føring tidlig i finalen, og de norske skytterne klarte aldri å ta igjen forspranget, selv om de nærmet seg noe mot slutten. Dermed endte det med sølv, slik det også gjorde for det norske herrelaget i samme øvelse.

Duestad har tidligere i mesterskapet tatt bronse på samme øvelse individuelt. Dessuten tok Jon-Hermann Hegg gull og nevnte Henrik Larsen sølv i mennenes individuelle konkurranse.

Østerrike tok bronsemedaljene i mandagens lagkonkurranse med 46-44-seier over Kroatia i duellen om 3.-plassen.

(©NTB)