Norsk landslagsspiller til Sverige

Jonas Andersen, Jonas Solberg Andersen.

Jonas Andersen, Jonas Solberg Andersen. Foto: Roy Kvatningen

Årets komet i norsk hockey, Jonas Solberg Andersen, skrev mandag under for Leksand. - Jeg er veldig glad, og litt lettet over at det er i boks, forteller han til TV 2 Nettavisen.

26.04.04 13:44

23-åringen undertegnet mandag en ettårskontrakt med den svenske klubben Leksand, som rykket ned fra Elitserien denne sesongen. Sparta-talentet skal hjelpe klubben tilbake.

- Dette blir skikkelig artig. Leksand har som målsetning å rykke rett opp igjen. Jeg tror jeg har gjort et riktig valg, sier Jonas Andersen til TV 2 Nettavisen.

Landslagsspilleren har allerede spilt fem sesonger i norsk eliteserie, og det var ingen hemmelighet at han ønsket seg til svensk hockey.

- Det hadde ikke vært noen krise å være i Norge ett år til, men det passet bra å dra nå. Jeg er helt sikker på at det kommer til å bli artig. Det er litt høyere nivå enn i Norge, sier høyrevingen, som denne sesongen bidro med 14 mål og 17 assists for Sparta.

- Hvordan blir lønnen i Sverige?

- Det er litt bedre enn i Norge, men det er absolutt ikke derfor jeg drar. Det er kun sportslige årsaker, forklarer Andersen, som regner med å flytte over grensen i løpet av et par uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag