Pål Trøan Aune har representert Norge en rekke ganger i verdenscupen. Nå melder sprinteren at han legger opp.

– Det har vært en lang karriere. Jeg gikk «all in» for VM i Planica i år og det gikk ikke, og da kjente jeg det var helt riktig tidspunkt å si stopp på, sier han til Nettavisen.

Nyheten delte han på Instagram mandag kveld, med følgende tekst:

– En æra er over for meg etter sesongen. Tusen takk til familie, venner, støttespillere, lagkamerater og konkurrenter for noen minnerike år.

Les også: Johaug åpner opp om den store frykten: – Ville aldri tilgitt meg selv

– Det kommer jeg aldri til å glemme

30-åringen har i flere år vært blant Norges beste sprintere, men han har aldri blitt funnet god nok for en plass på det norske landslaget.

Han har likevel gått verdenscuprenn for Norge hvert år siden 2013. Hans beste verdenscupresultat er en 4. plass fra sprinten i Dresden i 2020.

– Det er jo litt bittert at jeg var åtte hundredeler unna en pallplass. Det kommer jeg aldri til å glemme, for å si det sånn. Men jeg kommer aldri til å glemme det resultatet heller, for da er man jo i verdenstoppen, rett og slett, sier Trøan Aune.

Trønderen kan også skilte med to 6.-plasser, én 7. plass og senest 8. plass på sprinten i Drammen for to uker siden. I Skandinavisk cup og Norgescup har han tatt flere pallplasseringer og noen seiere.

Les også: Kalla åpner opp om nytt liv. Men én ting vil hun ikke avsløre

– Vanskelig for folk å skjønne

30-åringen kan se tilbake på en minnerik karriere.

– Jeg vil trekke fram følelsen av å representere landet i verdenscup som det jeg vil huske best. Det er det det har handlet om siden 2013 da debuten kom. Det er ganske altoppslukende. Jeg tror det er vanskelig for folk å skjønne hvor stort det er når du er norsk og være blant ofte de seks som får gå verdenscup. Det er det alt har handlet om for meg, forteller han.

Selv om han flere ganger har vært i landslagsdiskusjonen og akkurat havnet utenfor, er ikke Trøan Aune bitter over det.

– Jeg har fått mine muligheter i verdenscupen, og da er det jo jeg som ikke har kommet meg opp på den pallen. Det er ikke noe feil i at jeg har akkurat ikke har falt innenfor, for da er det pall i verdenscupen som ofte er kravet. Det er helt fair, sier han.

Flere langrennsløpere har kommentert Trøan Aunes innlegg på Instagram hvor han meddeler at han legger opp, blant dem Emil Iversen.

– Lord, skriver han, etterfulgt av en danse-emoji, mens Johannes Høsflot Klæbo har kommentert med to røde hjerter.

Hva Trøan Aune skal gjøre fremover er han foreløpig ordknapp om, men han sier han har «flere muligheter». Først skal han uansett gå NM del to på Tolga denne uken.