RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk ledelse i Rally Australia

Sist oppdatert:
Andreas Mikkelsen imponerer i kenguruland.

Andreas Mikkelsen startet best under Rally Australia torsdag. Volkswagen-føreren var raskest på første prøve.

Nordmannen var raskest på den første korte 1,6 kilometer lange første prøven og nest raskest da prøven ble kjørt på ny.

Da var VM-leder Sebastien Ogier 0,1 sekund raskere enn sin norske lagkamerat.

Etter to prøver er Mikkelsen 0,9 sekunder foran briten Kris Meeke. Mads Østberg i Ford ligger etter 1. dag 4,6 sekunder bak landsmannen på en sjuendeplass.

- Det er selvsagt veldig moro å overnatte på førsteplass, og jeg tar med meg en positiv følelse inn i fortsettelsen. Men de neste tre dagene med rally blir den virkelige testen. Det er som tre forskjellige rally på rad. I morgen er det smalt og teknisk krevende, lørdag er det mer åpent landskap, før det hele avsluttes med full fart gjennom skogen søndag, sier Mikkelsen.

Mikkelsen kjører rallyet i Australia uten sin vanlige karleser, finske Mikko Markula, som er skadet. Iren Paul nagle har derfor fått jobben.

- To korte testdager, to gjennomkjøringer på shakedown og dagens to fartsetapper er alt vi har fått i bilen sammen. Men så langt virker samarbeidet veldig bra, og det er bare å krysse fingrene for at det vil fortsette, understreker han.

Grusrallyet i Australia avsluttes søndag, og fortsetter med sju prøver fredag. Med seier i Rally Australia kan Ogier sikre seg VM-tittelen denne sesongen.

- Hvis det er noe jeg kan gjøre for at Sebastien (Ogier) skal sikre seg tittelen her i Australia, så vil jeg være glad for å kunne bidra med det, slår Mikkelsen fast. (©Nettavisen/NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere