*Nettavisen* Sport.

Norsk maktdemonstrasjon mot Sør-Korea i VM: - En håndballoppvisning

Stine Bredal Oftedal i aksjon under VM kampen mellom Sør-Korea og Norge.

STORSPILTE: Stine Bredal Oftedal storspilte for Norge i mandagens kamp mot Sør-Korea. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Etter en førsteomgang det luktet svidd av, tok Norge en komfortabel seier mot Sør-Korea.

09.12.19 15:26

SØR-KOREA - NORGE 25-36 (10-20):

KUMAMOTO (Nettavisen): Etter å ha tidvis storspilt i gruppespillet, var det knyttet en del spenning til hvordan Sør-Korea ville klare seg i møte med de norske håndballjentene.

Det skulle vise seg å bli nærmest enveiskjøring i norsk favør.

Les også: Program håndball-VM 2019 kvinner

I alle fall i den første omgangen. For etter å ha vært gjennom noen tette og jevne kampene i det siste, klinket Norge til med en kjempeomgang mot Sør-Korea. Etter pause var det langt jevnere, men Sør-Korea var aldri i stand til å nekte Norge seieren da igjen skrudde på turboen mot slutten av kampen.

Til slutt endte det med norsk 36-25-seier.

Dermed inntok også Norge ledelsen i sin gruppe i hovedrunden. Dermed er det norske laget i førersetet i kampen om en plass i semifinalene, men onsdagens kamp mot Tyskland blir ikke mindre viktig av den grunn. Lagene følger tett bak Norge på tabellen, og kan true håndballjentene om de skulle snuble.

Men det betyr også at Norge styrer egen skjebne. Med seier mot Tyskland er semifinaleplassen et faktum.

- Jeg er veldig spent. Nå har vi alt i våre hender, og jeg er utrolig glad for det. Vi må bare inn og gjøre jobben igjen, og ikke være avhengige av andre. Det kommer til å bli en mye mer fysisk kamp enn det var i dag, og det må vi bare gjøre oss klar for, sier Stine Bredal Oftedal til Nettavisen.

Les også: Hyller norsk VM-triks: - Det er superviktig

Back-partner Stine Skogrand spilte en god kamp for Norge, og ser fram mot en spillefri dag etter to tøffe kamper på to dager. Hun mener det blir en enklere oppgave å skulle omstille seg fra Sør-Koreas spillestil til Tysklands stil.

- Det blir litt lettere på én måte fordi Tyskland er litt mer som det er vi er vant til. Vi kjenner nok at vi er litt trøtte i beina etter en kamp som dette, og det blir deilig med en fridag nå. Så skal vi se litt video av Tyskland og se hva vi kan gjøre for å knekke de. Det er mange muligheter der, men de har noen skyttere der som vi er nødt til å stoppe, sier Skogrand til Nettavisen.

- En håndballoppvisning

Der Norge fikk en marerittaktig start på søndagens kamp mot Danmark, klarte de norske spillerne å holde bedre følge med Sør-Korea i åpningsminuttene mandag. De første angrepene bar preg av stangskudd og redninger, og etter fem minutter ledet Sør-Korea 3-2.

Les også: Gjør radikale endringer i håndball-VM

Etter hvert klarte Norge å ta et lite grep om kampen, og da Stine Skogrand lobbet inn 8-5 i norsk favør etter 12 minutters spill, valgte Sør-Korea å ta kampens første timeout. Det så imidlertid ikke ut til å gjøre særlig stor nytte, for Norge fortsatte å sette ballene i mål bak motstandernes keeper. Da Sanna Solberg lobbet Norge opp i en femmålsledelse, lot TV3s kommentator Daniel Høglund seg virkelig imponere.

- Oi, oi, oi! Det er en av de flotteste lobbene jeg har sett i VM! Den er kandidat til kampens mål, utbrøt Høglund.

Klikk på bildet for å forstørre. TV3-kommentator Daniel Høglund og Gunnar Pettersen i Aqua Dome Kumamoto.

LOT SEG IMPONERE: Kommentatorduoen Gunnar Pettersen og Daniel Høglund lot seg imponere av det norske spillet mot Sør-Korea. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Også Heidi Løke, som kom inn for Norge midtveis i omgangen, noterte seg med to raske mål inn mot pause.

- En håndballoppvisning, oppsummerte TV3s ekspertkommentator Gunnar Pettersen da Norge økte ledelse økte ytterligere.

Da pausesignalet gikk i Aqua Dome i japanske Kumamoto hadde den norske maktdemonstrasjonen sørget for en 20-10-ledelse til Norge.

Klikk på bildet for å forstørre. Nettavisens Bjørn Vegar Digre er på plass i Kumamoto.

Svak start

Med en timålsledelse til pause lå mye an til at håndballjentene kunne surfe på den ledelsen gjennom omgangen.

Sør-Korea så likevel ikke ut til å ha gitt opp, og gikk rett i strupen på Norge.

På de første fem minuttene av den andre omgangen hentet de inn tre mål av Norges ledelse. Trenden med slurvete norsk spill fortsatte, og etter halvspilt omgang var Norges ledelse halvert.

En norsk timeout fikk litt fart på sakene, og Norge klarte på nytt å øke luken på resultattavlen.

Kaptein Stine Bredal Oftedal hadde nok en gang en god kom, og hamret inn mål, mens også kantspillerne og strekspillerne fikk markert seg positivt i angrep.

Klikk på bildet for å forstørre. Heidi Løke jubler under VM kampen mellom Sør-Korea og Norge.

GODE: Både Heidi Løke og partner på linja, Kari Brattset Dale, hadde en god kamp mot Sør-Korea. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Jevn gruppe

Norges gruppe i hovedrunden har vist seg å være svært jevn, og etter at Serbia tok en kruttsterk seier mot Tyskland mandag morgen, åpnet gruppen seg enda mer. Også Danmarks kamp mot Nederland gikk Norges vei, altså med dansk seier.

Med seieren mot Sør-Korea har Norge nå inntatt ledelsen i gruppen.

Norge møter Tyskland i hovedrundens siste kamp onsdag klokka 12:30 norsk tid.

Annonsebilag