RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: nybrovikings.com

Norsk målkonge herjer Sverige

Sist oppdatert:
Marius Trygg har scoret 11 mål på 12 kamper og ligger på tredjeplass i poengligaen i Allsvenskan. Selvtilliten er tilbake, forklarer han.

I forrige seriekamp ble Marius Trygg matchvinner for Nybro med en scoring i undertall i sudden death – hans andre mål for kvelden. Totalt han 28-åringen 11 mål og 16 poeng på 12 kamper i Allsvenskan Södra.

- Det har gått veldig bra, det har det. Jeg håper det fortsetter, sier Trygg til TV 2 Nettavisen.

Vant SM-gull i 2002
Åtte nordmenn spiller ishockey i Allsvenskan i Sverige. Marius Trygg er den som hevder seg best. Oslogutten har fire år bak seg på høyeste nivå i Sverige, og vant SM-gull med Färjestad i 2002. Han scoret for øvrig også mål i finaleserien mot Modo den gang.

- Jeg har slitt i to sesonger, men nå har det løsnet for meg. Jeg var i Hammarby i fjor, men fikk det ikke helt til. Her har det stemt veldig bra så langt, sier Trygg, som har spilt profesjonell hockey i Sverige i seks sesonger nå.

Marius Trygg spilte sammen med tvillingbroren Mats i Färjestad i fire sesonger. Høydepunktet var naturligvis SM-gullet. Men etter hvert ble det lite istid og mye spill i fjerderekka.

Tung tid
- Den siste sesongen i Färjestad var ganske tung. Jeg spilte mye fram til jul, men så hentet de et par spillere og jeg fikk lite istid etter jul. Man får selvtillit av å spille mye. Jeg fikk en veldig bra start i Nybro, og gjorde mål i første kamp. I fjor gikk det ni kamper før jeg fikk det første målet, forklarer han.

28-åringen har en 1+1-kontrakt med Nybro, som innebærer at både han og klubben har mulighet til å si opp kontrakten etter årets sesong. Trygg har ambisjoner om å spille seg opp i Eliteserien igjen, men ikke nødvendigvis allerede neste år.

- Vi har en sjanse til å gå opp i Super-Allsvenskan. Jeg får bare konsentrere meg om dette nå. Men får man sjansen til en plass i Eliteserien, tar man selvfølgelig den. Jeg har helt klart ambisjoner om eliteseriespill, fastslår Trygg.

Forhåpentligvis tar han med seg scoringsformen til Norges OL-kvalifisering i Stavanger i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere