Mowinckel har vist gryende form den siste tiden, og er en av medaljekandidatene på fartsdisiplinene i alpint under vinterens OL.

Hun kjørte blant annet inn til en 2. plass i Val d'Isére i slutten av forrige måned, og skal om få dager sette seg på flyet til Beijing.

- Jeg er et godt eksempel på at alt er mulig i et OL, men å prestere i verdenscupen er den beste oppladningen jeg kunne hatt og gir meg ekstra troa, sier Mowinckel under et pressetreff torsdag.

29-åringen tok sølv i både storslalåm og utfor i vinterlekene for fire år siden i Pyeongchang.

Les også: Første norske tropp på plass i Kina

- Fengselstilværelse

Mowinckel forteller om en krevende tid med økende smitte i samfunnet, og forklarer hvilke forventinger hun har til oppholdet i Kina.

- Det blir ikke som det har vært i tidligere OL. Jeg forventer meg mer en fengselstilværelse, hvor man får lov til å lufte seg i ny og ne og blir på rommet resten av tiden, sier alpinisten til Nettavisen.

Og fortsetter:

- En ting er at man er til dels er vane med det nå, men der er det nok enda strengere. Vi har vært i boble tidligere, men dette blir nok mer en boble i boblen i boblen. Jeg kan se for meg av vi som lag får finne på mye gøy sammen og holde oss unna alle andre.

Les også: Program for OL i Beijing 2022

Langrennslandslagene er rammet av koronasmitte få dager før avreise til Beijing, og senest torsdag kveld ble det bekreftet at Simen Hegstad Krüger er smittet. Det får Mowinckel til å føle med sine kolleger:

- Det er en utrolig frustrerende situasjon for de å være i, og det kan skje hvem som helst. Man har megaflaks hvis man ikke får det, og har desto mer uflaks hvis man får det.

Les også: Hegstad Krüger har testet positivt for korona: - Det er tragisk

- En trist situasjon å stå i, så akkurat nå tørr jeg ikke håpe på at jeg står på start før jeg faktisk gjør det.

Jansruds overraskende beskjed

Tidligere denne uken ble det klart at Kjetil Jansrud rekker OL etter kneskaden som satt han ut av spill tidligere denne sesongen. Lagvenninnen Mowinckel har selv vært igjennom tøffe kneskader, og er imponert over Jansrud vei tilbake på start.

- Det er vanvittig kult, og en tøff avgjørelse å stå i. Han har nok hatt mange rundt som har ment både det ene og det andre, men det tyder på at han har gjort den jobben som skal til.

- Samtidig er han en av de meste rutinerte i sirkuset, så han vet hva han går til. Det gir han nok litt trygghet.

Og avslutter:

- Norge har alltid en mulighet med Kjetil på start, og jeg er sikker på at han vil kjøre fort når han først står på start.

Mowinckel og resten av de kvinnelige alpinistene skal ikke i aksjon før 7. februar, da storslalåm står på menyen.