Gå til sidens hovedinnhold

Norsk medaljerush fortsatte: Sølv og bronse til Tandrevold og Eckhoff

Skytesterk østerriker vant foran tre norske i spennende VM-fellestart.

Tre nordmenn kjempet om pallplasser i avslutningen av søndagens fellesstart under VM i skiskyting i Pokljuka.

Lisa Hauser fra Østerrike traff derimot 20 ganger på like mange blinker, og sikret seg et fortjent gull på VMs siste øvelse for kvinnene.

Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold passerte Italias Lisa Vittozzi på sisterunden. Alle disse hadde skutt på seg én strafferunde totalt.

Les også: Manchester United rammet av koronautbrudd

Men jagende bare noen få meter bak kom også Tiril Eckhoff, som holdt ekspressfart på skiene. 30-åringen hadde los på sin sjette VM-medalje av sju mulige i Pokljuka, tross tre bom og tilsvarende antall strafferunder.

Helnorsk innspurt

Helt inne på oppløpet kjempet Eckhoff seg fram på bronseplass da alle de tre nordmennene kom til må nesten samtidig. Dermed kunne hun føye til enda en VM-medalje i den store samlingen.

Hun reiser hjem fra Slovenia med fire gull, en sølvmedalje og en bronse.

- Det er jo som en drøm. Det skal godt gjøres å overgå det hun har gjort i Pokljuka i år. Jeg tror uansett hun kommer til å se tilbake på de to ukene her som noen av de beste i karrieren, oppsummerte NRKs studioekspert Emil Hegle Svendsen.

Tandrevold kapret sølvet etter å ha skaffet seg en luke til en sliten Røiseland noen få hundre meter før målstreken.

Sistnevnte måtte i tillegg gi tapt for Eckhoff helt inne på oppløpssida i striden om bronsen.

Bom spolerte for gullet

Klubbvenninnene Eckhoff og Tandrevold gikk inn til nest siste skyting på fellesstarten som nummer én og to i løypa.

Men etter at begge skjøt på seg en strafferunde, havnet Norges vinnerhåp mer på defensiven inn på de to siste sløyfene av den 12,5 kilometer lange distansen.

Hauser holdt unna for formsterke norske konkurrenter, men hadde ikke mer en drøyt 20 sekunders forsprang på trioen i rødt, hvitt og blått.

Norges fjerde deltaker på fellesstarten, Ida Lien, endte på 24.-plass av de 30 startende. Stafettkometen måtte tåle fire skuddbom på standplass. Hun gikk i mål 3.07 minutter bak gullvinner Hauser.

Reklame

Vikinglotto: I kveld kan man vinne 229 millioner