Norsk millionseier i poker

Foto: Privat

Stavanger-gutten Kevin Stani vant over tre millioner etter EPT-seieren i Estland.

21.09.10 13:14

- Dette er stort, jubler en lykkelig, men sliten Kevin Stani på telefonen fra Estland.

Stavanger-gutten har akkurat vunnet European Poker Tour i Baltikum, med småpene 400.000 euro i gevinst for førsteplassen – rundt 3,2 millioner norske kroner.

- Det er mye penger, innrømmer 27-åringen overfor Nettavisen, etter at seieren endelig begynner å synke innover ham på hotellrommet.

Kevin Stani er nok ikke den mest kjente av alle de norske pokerspillerne som etter hvert har begynt å gjøre seg bemerket i pokerverdenen. En 127. plass i main event i wsop (det uoffisielle VM) – med en gevinst på 57.000 dollar – var det beste resultatet i karrieren før mandagen, nå har en førsteplass å slå i bordet med.

Best av 420 deltakere
Han innrømmer at han knapt hadde tort å drømme om en slik plassering før han dro til Estland.

- Det er så mange gode spillere her, at du ikke aldri kan forvente å vinne en slik turnering.

- Med 420 deltakere er det nokså fjernt, men jeg gikk inn med god selvtillit og hadde tro på at jeg kunne gjøre en god prestasjon.

Etter hvert skjønte også motstanderne at de ikke hadde med en novise å gjøre, og rogalendingen satte seg fort i respekt. 7 og 8 i hjerter skulle to ganger vise seg å bli gull verdt for unggutten.

- Jeg spilte den hånda ganske hardt to ganger, og økte stacken min ganske betydelig på det.

- Den første gangen var det en som raiset på knappen. Jeg reraiset ham og ville sette press på ham, men han reraiset meg igjen. Da satt jeg der før floppen med to ganske dårlige kort, men jeg mente jeg hadde lest ham bra og bestemte meg for å risikere hele turneringen siden han hadde mer chips enn meg, gikk all in – og fikk et kast.

Iskald
En time senere fikk Stani de samme kortene på hånda.

- Jeg satt på knappen, han var small blind, og raiset.

Da floppen kom var det 1,3 millioner i potten, og kortene var intet å skryte av – Ks Qs og 6d. Lilleblind raiset med 650.000, men Stani var knalltøff, og gikk all in uten treff eller drag.

- Jeg var nokså sikker på at jeg hadde lest ham bra, men jeg visste jo ikke helt hva han ville gjøre når han var inne med så mye i potten.

Men – Stanis «read» var bra, motstanderen kastet, og stavangergutten satt med en monsterstack – som holdt helt inn etter at russeren Konstantin Bilyauer synte med en svak hånd i turneringens siste spill.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.