Gå til sidens hovedinnhold

Norsk nedtur for skiskytterherrene

Lars Berger kunne gjort det helt store, men sprakk igjen.

Fra startnummer 48 startet Lars Berger opphentingen i søndagens jaktstart i slovenske Pokljuka.

Og for en opphenting.

Etter to feilfrie liggende skytinger var Berger på 14. plass.

Stoppet på stående
Inn til tredje skyting hadde han avansert til 10. plass, under minuttet bak teten. Lederen Dominik Landertinger skjøt på seg to bom, og muligheten lå åpen for Berger.

Men som så mange ganger før ville det seg ikke for Lars Berger på stående skyting. Etter to bom falt han tilbake flere plasser. Med ytterligere to bom på den siste stående skytingen, hjalp det fint lite med stor fart i sporet. Han endte tilslutt på en 15. plass.

Russisk seier, estisk bombe
Russiske Jevgeni Ustyugov vant løpet og tok sin første seier i karrieren. Han startet som nummer syv, men med kun to bom klatret han helt til topps.

At Ustyugov skulle vinne var overraskende, men ingen bombe. Den sto derimot Roland Lessing fra Estland for.

Fra startnummer 16 skjøt han fire fulle hus og gikk først ut fra siste skyting. Men farten i sporet var ikke på topp. Derimot klarte han såvidt å holde unna for forfølgerne, og 31-åringen tok dermed sin første pallplassering i karrieren. Fra før var en tiendeplass hans beste resultat.

Østerrikske Simon Eder kapret tredjeplassen.

Laber skyting
Unggutten Tarjei Bø imponerte alle med sin fjerdeplass på sprinten lørdag, men klarte ikke å følge opp helt i jaktstarten.

Etter tre bom på de to liggende skytingene falt han et stykke tilbake, men med kun en bom på stående skyting hentet han seg litt inn og ble beste nordmann på en 12. plass.

Alexander Os gikk ut som nummer 18 og også han var flere ganger i posisjon til å kunne kjempe helt i teten. Men som med flere av de andre nordmennene slet han med å få ned sisteskuddet i hver serie, og med tre runder totalt endte han på 17. plass.

NRKs ekspertkommentator Ola Lunde var ikke imponert over nordmennenes nerver og skyteferdigheter.

- Vi ser igjen at de svikter i avgjørende situasjoner, konstaterte han på direkten.

Her finner du alle resultatene.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken