*Nettavisen* Sport.

Norsk nei til Royal League

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Legger Royal League-forsøket dødt.

16.11.10 12:06

Det skriver Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Hovedgrunnene er at UEFA, svensker og dansker sier nei til ikke-skandinaviske toppklubber og at kvartfinaler og semifinaler må arrangeres så tidlig som i slutten av februar og begynnelsen av mars. Midt under ski-VM.

- Det siste gjør at man må ha arenaene klare 25. februar. Det ville kostet norske klubber 2-4 millioner korner i driftskostnader samt at man ikke tror at norske supportere og kommersielle samarbeidspartnere er interessert i en slik turnering midt i Ski-VM i Holmenkollen, heter det i pressemeldingen.

- Danmark og Sverige ønsker dette
Nils Røine i Norsk Toppfotball mener at det var en tøff avgjørelse å ta.

- Det å si nei til Royal League er ikke lett. I utgangspunktet høres det spennende ut å kåre en skandinavisk mester. Det gjør det ikke lettere når vi vet at våre danske og svenske kollegaer ønsker denne turneringen. Men vi har vurdert dette ut fra sportlige, kommersielle og praktiske hensyn. Sportlig er det helt klart et krav og en forventning fra E-cup klubbene om å spille mot internasjonale lag på La Manga og ikke en turnering bare mot skandinaviske lag. Man mener det er veldig viktig med internasjonale motstand for å kunne forberede seg best mulig til E-cup kvalifiseringen, sier han.

Turneringen skal imidlertid ikke ha vekket interesse hos medieselskaper eller andre partnere

- Vi ser heller ikke at for eksempel VIF og RBK skal spille sine kamper i Telenor Arena. Det drømmer ikke supporterne deres om. I hvert fall ikke midt i ski-VM i Holmenkollen, sier Røine.

Prioriterer La Manga
I stedet vil Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund fornye La Manga-konseptet. Dermed vil de forsøke å få ned andre internasjonale lag slik at turneringen på La Manga blir så god som overhodet mulig.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.