Beskjeden kommer bare to døgn før overgangsvinduet i NHL stenger. Zuccarello kommer etter alt å dømme til å spille for en annen NHL-klubb enn New York Rangers etter mandag 21.00 norsk tid, når overgangsvinduet har stengt.

«For å unngå at nordmannen pådrar seg en skade, har klubbledelsen derfor bestemt seg for ikke å bruke Zuccarello i lørdagens kamp mot New Jersey Devils», skriver Nitten.

Dermed blir nordmannen stående med 509 kamper, 113 mål og 352 poeng for New York-klubben.

– Dette er fornuftig av Rangers, ettersom klubben har bestemt seg for å bytte bort Zuccarello. Hvis han skulle få en skade, selv en relativt liten skade, vil det kunne føre til at de ikke klarer å bytte ham bort. Og da får ikke Rangers noe igjen for ham når kontrakten hans går ut 1. juli., utdyper Roy Kvatningen, redaktør for Nitten, overfor NTB, og fortsetter:

– Om det er fornuftig å bytte ham bort i stedet for å forlenge kontrakten og la ham være mentor for de unge spillerne i laget, er et annet spørsmål. Jeg mener at han kunne ha gjort fantastisk god nytte for seg selv i en gjenoppbyggingsprosess som den Rangers har startet.

Flere av de beste klubbene i ligaen har vært interessert i nordmannen, deriblant Pittsburgh Penguins, Nashville Predators, Calgary Flames, Dallas Stars, Boston Bruins, Vegas Golden Knights og Jets.

– Det er helt utenkelig at Rangers ikke bytter bort Zuccarello nå. Det vil virkelig sjokkere meg, sier Kvatningen, som tror at en av lagene som ramses opp blir nordmannens nye klubb, men at man «samtidig ofte ser at lag som ikke nevnes i forkant, stikker av med en spiller. Så det er umulig å si noe sikkert».

(©NTB)