RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk OL-åpning med fakkel og flagg

Whistler (NTB): Gro Marit Istad Kristiansen bar fakkelen. Halvard Hanevold bar flagget da de norske skiskytterne hadde sin egen OL-åpning i Whistler fredag kveld sammen med langrennsfolket.

Alpinistene skulle egentlig også ha vært med på den spesielle og alternative OL-åpningen, men Aksel Lund Svindal og co. valgte det ordentlige åpningen på BC Stadium i Vancouver, og da steppet langrennsfolket inn med Petter Northug i spissen.

Det var innmarsj og offisiell åpning ved Roger Grubben. Skiskytteren Tarjei Bø avla «veden» med en vedkubbe i hånden. Der lovte han, blant annet, på vegne av alle de norske OL-deltakerne at hver og en skal putte bestikk og tallerkener i oppvaskmaskinen etter bruk.

Cirka 30 ledere og deltakere var med på den særnorske åpningen som var nesten like stilfull som den i Vancouver, selv om den ikke var på langt nær så stor.

Etter at Roger Grubben hadde åpnet lekene og Tarjei Bø hadde lest «veden» ble åpningen avsluttet med kakao og norske boller utenfor hotellet der de norske skiskytterne har sin base under OL.

Og lørdag starter alvoret. Skiskytterkvinnene skal i gang med sprint, mens alpinistenes planlagte utforrenn trolig blir avlyst på grunn av værforholdene. De norske hopperne skal kjempe om medaljer lørdag i den lille bakken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere