DANMARK - NORGE (31-25)

Etter fem gruppespillskamper var det tirsdag formiddag vinn eller forsvinn for det norske herrelandslaget i håndball.

Norge hang lenge godt med mot favorittene Danmark, og lå bare ett mål bak ved pause, men til slutt måtte de norske herrene gi tapt mot våre naboer i sør. Kampen endte 31-25 til Danmark.

I andre omgang havnet Norge fort bakpå, og Danmark fikk raskt en ledelse på fire-fem mål. Det norske spillet i andre omgang imponerte ikke ekspert Ole Gustav Gjekstad.

- Vi er nødt til å øke kvaliteten, hvis ikke blir dette for vanskelig. Børge Lund var inne på det i pausen, det å bruke tempo. Det synes jeg ikke det norske laget har klart i noe særlig grad, verken forsvarsmessig eller angrepsmessig, sa han underveis i andre omgang.

- En trist sorti for de norske håndballherrene, sa Håvard Tvedten på NRK radios sending da det ble klart at Norge kom til å ryke ut.

Mot slutten av kampen fikk Sander Sagosen sin tredje to-minutter i kampen og fikk dermed rødt kort og måtte forlate banen.

- Det irriterer meg

Sommerens OL var Bjarte Myrhols siste mesterskap med det norske landslaget, og med exit mot Danmark har han nå spilt sin siste landskamp.

Veteranen var en skuffet mann etter kampen, og var enig med ekspert Gjekstad i at de manglet tempo i spillet sitt.

- Jeg er skuffet over prestasjonen. Det er helt tydelig at danskene senker tempo og har det temposkiftet i angrep. Det irriterer meg at vi ikke bare klarer å få tempo opp og styre kampen. Vi er best når vi klarer å styre tempo i kampen og det klarte vi ikke i dag, sier Myrhol til Eurosport.

Også landslagssjef Christian Berge synes Norge slet med tempoet i kampen.

- Vi er selvsagt skuffet. Jeg synes det er kjedelig. Vi kommer ikke opp på det nivået vi ønsker. Vi klarer å henge med i første omgang, det er ganske lavt tempo i kampen. Vi prøver å øke tempo i andre omgang, men finner ikke skikkelig ut av det. Og så spiller Danmark en god kamp, er hans oppsummering av kampen.

Sagosen bekymret ekspertene

Norge ble nummer fire i sin gruppe i gruppespillet etter tre seiere og to tap, og møtte dermed mot Danmark, vinner av gruppe B, i kvartfinalen.

Kampen startet relativt jevnt med scoringer av de to lagenes ledestjerner, Sander Sagosen og Mikkel Hansen, i åpningen av kampen.

Den norske Kiel-proffen åpnet kampen knallsterkt, og scoret fire av Norges seks første mål. Etter ti minutter sto det 6-6.

- Sagosens start på kampen er det mest gledelige sett med norske øyne, kommenterte Asbjørn Myhre.

- Veldig positiv start fra Sagosen. Det er så viktig at de syv-meterne går inn, sa ekspert Ole Gustav Gjekstad etter en sikker Sagosen-straffe.

Men til tross for en god start av Sagosen, skapte han bekymring midtveis i omgangen da han pådro seg sin andre to-minutter. Med én til to-minutter ville han få rødt kort, noe som bekymret kommentator Asbjørn Myhre.

- Det er jo litt kritisk, med to tidlige utvisninger på vår største stjerne, sa han etter Sagosens andre utvisning.

Den fikk han i det 16. minutt, etter det ekspert Ole Gustav Gjekstad mente var et forsøk på å filme seg til en angrepsfeil.

Landslagssjef Christian Berge var imidlertid ikke enig med dommerne, og raste mot kamplederne på sidelinjen. Det endte med gult kort til den norske treneren.

Men selv om Sagosen var i fare for å ryke ut tidlig fortsatte Norge og Danmark å følge hverandre som skygger resten av omgangen, og til pause sto det 13-12 til Danmark.

Danmark tok over

I andre omgang tok imidlertid Danmark mer over, og etter åtte minutter av omgangen gikk danskene opp i en ledelse på fem mål.

Norge kom nærmere til tider, men Danmark holdt stort sett en ledelse på fire mål. Det norske spillet i andre omgang imponerte ikke ekspert Ole Gustav Gjekstad.

- Vi sliter i forsvarsspillet. Danskene kommer for lett til sjansene. Vi blir for passive, sa han. før han litt senere i omgangen fulgte opp med dette:

- Vi er inne i en slapp periode. Vi er nødt til å øke kvaliteten, hvis ikke blir dette for vanskelig. Børge Lund var inne på det i pausen, det å bruke tempo. Det synes jeg ikke det norske laget har klart i noe særlig grad, verken forsvarsmessig eller angrepsmessig, mente Gjekstad.

En målkåt Sander Sagosen holdt Norge inne i kampen ganske lenge, og med ti minutter igjen av kvartfinalen lå Norge fortsatt fire mål bak Danmark.

Men de siste minuttene raknet det for Norge, og Danmark vant til slutt 31-25.