RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk oppvisning

(Stian Lysberg Solum / Scanpix)
Sist oppdatert:
Marit Bjørgen best og tre nordmenn blant de fire beste.

Se resultatlista over de 30 som er klare for finaleheatene klokka 15 nederst i denne saken.

De norske jentene viste seg fra sin aller beste side på jentenes sprintprolog torsdag. Marit Bjørgen vant, og Norge fikk tre personer inn blant de fire beste. Den eneste som forhindret en norsk trippel var svenske Charlotte Kalla, som var nærmest Bjørgen. Hun var 1,50 sekunder bak den norske prologvinneren.

Ellers ble Maiken Caspersen Falla nummer tre, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok 4. plassen. Celine Brun-Lie, den fjerde norske startende, gikk også videre blant de 30 beste etter sin 12. plass.

Her kan du følge guttas prolog fra klokka 14.

De andre favorittene, blant annet Kikkan Randall og Arianna Follis, kom seg også videre, men legg merke til at begge var om lag seks sekunder bak Bjørgen i prologen.

Nå skal de 30 beste fra rennet møtes i knockoutheat klokka 15 torsdag. Der møtes løperne i fire kvartfinaler, så to semifinaler og til slutt finalen som ender med at Oslo-VMs første gull, sølv og bronse deles ut.

Nettavisens vurdering før start: Sprinten er kanskje den jevneste og mest uforutsigbare distansen for begge kjønn - og det er ingen soleklare favoritter som peker seg ut. Selv om sprinten er Marit Bjørgens svakeste distanse, er hun absolutt en av de store favorittene - kanskje den aller største. Løypa i Holmenkollen er ganske tøff, og det passer Bjørgen bra.

Ved siden av Bjørgen, er Kikkan Randall fra USA og Arianna Follis fra Italia de største favorittene. Unge Maiken Caspersen Falla har en fin mulighet til å overraske, og Petra Majdic kan ikke avskrives til tross for en svak generalprøve på Konnerud. Skulle Majdic mislykkes, har Slovenia likevel sterke kort i Vesna Fabjan og Katja Visnar.

Les også: Langrenn for «dummies» - for deg som trenger en oppfriskning!

Prologtidene blir lagt ut i denne saken samtidig med at hver enkelt utøver passerer målstreken.

8759

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere