*Nettavisen* Sport.

Norsk proff fikk «monstersykkel»

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Team Type 1 måtte ty til spesialbestilling hos italiensk leverandør. Se bilder!

20.03.12 19:52

SANREMO (procycling.no): Fire dager før vårklassikeren Milano-Sanremo, fikk Vegard Stake Laengen for første gang teste sitt nye sykkelvidunder.

Og ja: Det var nettopp denne 23-åringen holdt unna for hovedfeltet på inntil det var snaue seks mil igjen av rittet.

Sykkelen, en C59 Colnago Italia, er det bare Team Type 1-Sanofis nordmann som har gleden av å sykle på. De andre rytterne sykler på den noe rimeligere M10-modellen.

Fantes ikke i større utgave
Stake Laengens modell ble faktisk spesialbestilt fra fabrikken til den italienske sykkelprodusenten.

Og han fikk toppmodellen, ettersom M10-syklene ikke kommer i større utgave enn med 58 centimeters ramme.

Les også: Tok snarvei med Cavendish

- Først hadde jeg en standardutgave. De andre på laget fortalte meg at den egentlig var for liten for meg. Den største Colnago hadde var en 58-ramme, men topprammen var enklere å få spesialdesignet. Nå har jeg en 64-ramme i stedet, forteller Stake Laengen til procycling.no.

- Den gamle var nok litt liten
Italienske ryttere er vanligvis ikke de som rager høyest i hovedfeltet, så derfor var det kanskje ikke så rart at Colnago fikk problemer med å matche nordmannens 193 centimeter.

Overraskende var det heller ikke at Stake Laengen var svært godt fornøyd med sykkelen etter å ha sittet i brudd under sin første opptreden i en monumentklassiker.

- Jeg synes den nye rammen er hakket stivere, så det passer meg bra. Den gamle sykkelen var nok litt liten. Det ble en veldig lang setepinne og langt stem på den. Jeg føler den nye sykkelen er mer fleksibel.

Se også: Sykkeluka i store bilder(NB! Inneholder konkurranse!)

Manageren i laget forteller at den tidligere Joker Merida-rytteren nå har det aller beste utstyret.

- Den har litt annerledes lakk, og har faktisk en bedre ramme. Den er større og passer Vegard bedre. Han har nok den beste sykkelen av alle på laget nå, sier Vassili Davidenko til procycling.no og anslår at rammen alene koster etter sted mellom 3.- og 4.000 euro (22-30.000 norske kroner).

Større enn Roubaix-vinnerens sykkel
På laget er det kun én annen rytter som har dristet seg opp på 58-ramme. De øvrige humrer litt over nordmannens nye doning.

- Denne sykkelen er diger. Spesielt når du ser den på TV-bildene. Den ser ut som en monstersykkel, sier manager Vassili Davidenko til procycling.no.

- Det er kanskje et par andre som sykler på noe lignende i den internasjonale sykkelsporten, men jeg har aldri sett en så stor Colnago-sykkel før, legger han til.

Johan Van Summeren (Garmin-Barracuda) er 197 centimeter høy. Belgieren benyttet en 61-ramme da han vant fjorårets Paris-Roubaix.

Håper å møte norske fans
For Team Type 1 er det selvsagt gull verdt å vise fram både trøyer og utstyr når man først er invitert til ritt på WorldTouren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Davidenko lyste opp da TV 2 Sporten ankom lagbussen i Sanremo for å lage reportasje og Stake Laengen i etterkant av klassikeren.

- Det er gode nyheter for oss, spesielt ettersom vi skal til Norge i mai. Det gir oss kanskje noen flere fans der, avslutter russeren.

Team Type 1 sykler både Rogaland Grand Prix og Glava Tour til våren. Der stiller også Stake Laengen med sin nye Colnago-sykkel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.